Футбольный комментатор оценил дальнейшие перспективы Александра Филиппова в Бельгии

Александр Филиппов в сезоне 2019/2020 забил 15 голов в УПЛ и стал вторым в списке бомбардиров. Форварда купил бельгийский Сент-Трюйден, где дела у него идут не лучшим образом. Комментатор Игорь Бойко у себя в телеграм-канале “Противный голос” расписал свои мысли по поводу его будущего.

Буквально за декілька днів до дебютного матчу Десни в єврокубках її найкращий бомбардир Олександр Філіппов вирішив залишити команду та перейти до Сінт-Трьойдена. Зараз легко говорити, що це було помилкою. Адже в Лізі Європи він не зіграв, в чемпіонаті Бельгії фактично не грав та до збірною, заради виклику до якої нібито поїхав закордон, не потрапив.

Проте на той момент трансфер виглядав непоганою можливістю для усіх. Потім виявилося, що Сінт-Трьойден помилився з головним тренером та новачками, й замість боротьби за єврокубки опинився в боротьбі за виживання. За керівництва Кевіна Муската Філіппов грав регулярно. В схемі 3-4-1-2 він був тією одиницею, власне – плеймейкером. Точно не найзручніша позиція, проте там він себе проявив, зробивши декілька результативних передач.

Читайте также: все финансовые детали Европейской Суперлиги

Коли Муската замінив Петер Мас, Філіппов відразу втратив місце в складі. Останнього разу в стартовому складі Філіппов виходив ще за Муската в перший день зими. Відтоді він 6 разів вийшов на заміну, відігравши в сумі 64 хвилини.

За увесь сезон (а з Андерлехтом в неділю він точно не зіграє через травму) Філіппов відіграв 15 матчів, забив 1 м’яч та зробив 4 результативних передачі, що й досі є найкращим результатом команди. Тренер довіряв іншим, але точно в клубі не раді таким показникам футболіста, за якого заплатили півтора мільйона євро. Роботою Маса клуб задоволений, йому запропонували контракт на два роки. А тому Філіппову потрібно шукати варіанти.

Читайте также: интервью с форвардом Динамо-Брест Станиславом Беленьким 

Найлегше повернутися до України, проте навряд чи хтось з клубів другого ешелону запропонує йому контракт рівня того, що він отримує в Бельгії. Та й Сінт-Трьойден не захоче вже через рік відпускати його безкоштовно. Після Динамо чи Шахтаря хіба Дніпро-1 може платити гроші через касу, а не просто агентам мішками з малюнком долара.

Якщо у Філіппова буде мета залишитися в Європі, то знайти клуб буде не так вже й складно. Навіть в самій Бельгії, незважаючи на невдачі цього сезону.

Проте українські футболісти зазвичай після таких невдач біжать додомцю, піджавши хвоста. Тут їх чекають Олександрія, Зоря, Дніпро-1, та ж Десна. Але все впирається в гроші. Оренда за правом викупу? Філіппову ж 28.

Є один варіант, який має вигляд цікавого: Шахтар. Він не вирішить проблеми команди в Лізі чемпіонів та в топ-матчах, але цілком може бути новим Гладким чи Селезньовим для чемпіонату України. Каштру був високої думки про Філіппова ніби. Але сам Каштру хіба ж буде в Шахтарі наступного сезону“, написал он.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *