Падіння богів: найганебніші поразки Ліверпуля в АПЛ (Відео)

Ліверпуль

Декілька хвилин тому завершився матч Кристал Пелас – Арсенал (0:2), а це значить, що АПЛ 2022/2023 стартувала!

Сайт Епоха Футбола присвятив декілька матеріалів до старту чемпіонату, але вибрав не хайпові теми, а вирвшив нагадати про чемпіонство Блекберна в 1995 році, розписали ми і про фіналіста Кубка УЄФА Мідлсбро 2005/2006, а також про першого фіналіста Ліги Європи Фулхем.

На цей раз наша стаття буде присвячена Ліверпулю. За останні роки всі звикли, що команда Клоппа в переможних іграх не рідко проходить своїх суперників без проблем і доводить справу до розгрому, але ми вирішили пригадати ті матчі, де “червоні” самі були хлопчиками для биття. Ми відкинули поєдинки, де мерсисайдці програвали три чи більше м’ячі прямим конкурентам, але і без цього невдалих матчів набралось достатньо.

Сезон 1992/1993

Ковентрі – Ліверпуль 5:1

Голи: Борроуз (37 пен, 54), Галлахер (61), Квін (71, 74) – Реднапп (64)

Мерсисайдці погано грали у дебютному сезоні Прем’єр-ліги. До цього матчу вони мали всього 28 очок після 18 турів. Однак Ковентрі виглядав ще слабшим. Але у тому матчі у них виходило практично все. Майк Хупер п’ять разів діставав м’яч із сітки своїх воріт.

Сезон 2002/2003

Наступні десять років у Ліверпуля були провали як у сезонах, так і в окремих іграх, але розгроми били рідкістю, та ще й поступалися топам. Наступний ганебний матч відбувся у квітні 2003 року.

Манчестер Юнайтед – Ліверпуль 4:0

Голи: Ван Ністелрой (5 пен, 65 пен), Гіггз (78), Сульшер (90)

Команда Жерара Ульє потужно розпочала сезон. Після 12 турів вони мали 30 очок і перше місце у таблиці. Після цього команду немовби підмінили. З листопада по березень колектив провів 16 ігор у рамках АПЛ, у яких здобув лише дві перемоги та в сумі набрав 13 очок. Після цього клуб опустився аж на сьоме місце.

До матчу з МЮ “червоні” прийшли до тями. Були обіграні Болтон, Тоттенхем та Лідс. Це підігрівало інтерес до матчу, але все для дияволів виявилося простіше. Безумовно, роль зіграли і два перші голи з пенальті, які надломили гостей, однак і за грою футболісти Сера Алекса Фергюсона були набагато кращими.

Сезон 2006/2007

Напевно, більше за Манчестер Юнайтед фанати Ліверпуля не люблять лише Евертон, тож максимальна віддача та бажання перемогти в іграх із цим суперником дуже цінується. Проте і “іриски” на матч із принциповим суперником виходять дуже налаштованими.

Евертон – Ліверпуль 3:0

Голи: Кехілл (24), Джонсон (36, 90+4)

Гравці Девіда Мойєса створили на Гудісон парк пристойно моментів, але всі голи в тому поєдинку на совісті гравців Ліверпуля. У перших двох епізодах “привіз” здійснив захист, а у випадку з третім помилився Пепе Рейна.

Сезон 2009/2010

У сезоні 2008/2009 Ліверпуль оновив свій рекорд за очками за один сезон в АПЛ, але навіть цього не вистачило, щоб здобути чемпіонство і після цього почалися першості, в яких Ліверпуль став “Робін Гудом”. Клуб давав бій топам, дуже часто завдаючи їм поразки, але міг зіграти в нічию або взагалі програти явним аутсайдерам.

Портсмут – Ліверпуль 2:0

Голи: Бельхадж (33) Пікьон (82)

Здавалося б, поразка не така і страшна, але той сезон для Портсмута був дуже поганий. Клуб зайняв останнє місце і вилетів з еліти, в яку досі не зміг повернутися, і зараз грає навіть не в Чемпіоншипі, а ще на дивізіон нижче.

Сезон 2012/2013

Тяжкий період керівництво подолати не могло все початок 10-х. Старт цього сезону їм запам’ятався надовго.

Вест Бромвіч – Ліверпуль 3:0

Голи: Гера (43), Одемвінги (64 пен), Лукаку (77)

Гості мали перевагу, але гол Золтана Гери, мабуть, надломив їх. У другому таймі “дрозди” ще двічі розписалися у воротах відомих гостей.

Для “червоних” той сезон розпочався дуже погано. У перших п’яти матчах вони набрали лише два бали. А вперше до першої десятки за підсумками туру вони потрапили лише наприкінці грудня.

Сезон 2014/2015

Якщо попередній “шейм-матч” був грою-відкриттям сезону, то цей грався у останньому турі.

Сток Сіті – Ліверпуль 6:1

Голи: Діуф (22, 26), Волтерс (30), Адам (42), Нзонзі (45), Крауч (86) – Джеррард (70)

Обидві команди вже ні на що не претендували, тому гра мала проти легко, без емоцій, але гравці Роджерса, щось взагалі вийшли інертними. Господарі їх покарали вже у першому таймі, забивши у ворота Симона Міньйоле п’ять голів.

Болі додало те, що це був останній матч Стівена Джеррарда у футболці Ліверпуля. Навряд забитий гол підняв йому настрій.

Сезон 2015/2016

Ліверпуль – Вест Хем 0:3

Голи: Лансіні (3), Нобл (29), Сахо (90+2)

“Енфілд Роуд” – справжня фортеця. На своєму стадіоні Ліверпуль навіть у найважчі часи давав бій усім і дуже часто навіть топи виїжджали на щиті. На жаль, був і виняток. Сталося таке у серпні 2015 року.

“Молотобійці” за першу півгодини забили двічі. На 52-й хвилині Коутіньйо отримав червону, після чого стало ясно, що поразки не уникнути. Вже наприкінці Діафра Сако забив третій гол і встановив остаточний рахунок. Для представника Лондона це була перша перемога на стадіоні Ліверпуля з 1963 року.

Сезон 2020/2021

Ліверпуль в цей сезон входив чемпіоном, а Астон Вілла в якості клубу, який в попередньому сезоні ледь врятувався від вильоту.

Астон Вілла – Ліверпуль – 7:2

Голи: Уоткінс (4, 22, 39), Макгінн (35), Барклі (55), Гріліш (66, 75) – Салах (33, 60)

Матч став парадом дивних голів у ворота команди Клоппа. Іноді привозив Адріан, індоді захист, іноді “вілланам” відверто щастило.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *