Захисник Барселони, легіонери з УПЛ та найкращий бомбардир Чемпіоншипу: п’ять гравців Аріса, на яких треба звернути увагу

Аріс

Вже в цей четвер, 10 серпня, київське Динамо стартує в єврокубках. Суперником буде грецький Аріс. Сайт “Епоха Футболу” вирішив виділити найбільш цікавих гравців команди із Салоніків.

Зірковий новачок: Мартін Монтоя

За декілька днів до гри “боги війни” оголосили про підписання контракту з 32-річним іспанцем Мартіном Монтоєю. Футболіст добре починав кар’єру, він був справжньою зіркою Барселони-Б, за що з 2010 іноді підключався і до основної команди. За 4,5 роки у складі “блаугранас” відіграв 67 матчів і забив 2 голи, один з яких у ворота БАТЕ в матчі ЛЧ.

Потім був короткий період в Інтері – всього три матчі в Серії А. Виступи за Валенсію і Брайтон, а з 2020 правий бек грав за Бетіс. Напевно, він найіменитіший гравець у нинішньому складі греків: три Прімери, два Кубка Короля, Суперкубок Іспанії і перемога в Лізі чемпіонів.

Досягав успіхів він і в молодіжній збірній Іспанії, з якою ставав переможцем Євро-2011 та Євро-2013.

Досвідчений хавбек: Володимир Даріда 

Звичайно, збірна Чехії 10-х – це не та команда середини 90-х і початку 00-х, але все одно Даріда був важливою частиною національної команди, за яку провів з 2012 по 2021 рік 76 матчів і забив 8 голів.

Хавбек був важливою частиною Вікторії Плзень. За це в 2013 році його купив Фрайбург з Бундесліги. З 2015 року півзахисник грав за Герту. У таких клубах малоймовірно здобувати трофеї, але на рахунку Володимира 225 матчів у елітному німецькому дивізіоні, в яких він забив 22 голи. Та і за Аріс він демонструє непогану результативність – 5 голів за 21 матч грецької Суперліги. 32-річний Даріда, безсумнівно, один з ключових гравців колективу.

Основний нападник: Андре Грей

Вихованець Шрусбері довго запрягав. Він через обмаль досвіду не зміг закріпитися в рідному клубі, не допомогли оренди і до Хінклі та Телфорда. Перелом стався в 2012 році. Тоді 21-річний гравець перейшов до Лутона. Новачок АПЛ тоді грав у конференції (5-й за силою дивізіон). Сам Андре добре себе проявив, забивши за два сезони 47 голів у 88 матчах.

На нього звернув Брентфорд. Тоді “джмелі” грали в Чемпіоншипі. Перехід на новий рівень не знітив молодого форварда – 18 голів за 45 поєдинків. Його придбав Бернлі. За “бордових” він провів ще вдаліший рік – 23 голи за 41 матч. Клуб впевнено виграв Чемпіоншип, а сам Андре став найкращим бомбардиром турніру.

Наступні чотири сезони футболіст проведе в АПЛ. Сумарно за Бернлі і Вотфорд відіграє 115 поєдинків і заб’є 23 голи. Влітку 2022 приєднається до клубу із Салоніків. За Аріс на його рахунку 13 голів у 39 зустрічах.

Слід УПЛ: Рональд Матарріта і Невен Джурасек

СК Дніпро-1 взимку активно готувався до боротьби за чемпіонство і до участі в плей-оф Ліги конференцій, тому зумів переманити до себе учасника ЧС-2022 у складі Коста-Ріки.

В УПЛ колишній захисник Цинцинаті та Нью-Йорк Сіті відіграв 9 матчів. Влітку футболіст вільним агентом перейшов саме у грецький клуб. За збірну Коста-Ріки на його рахунку 3 голи за 54 матчі.

Хорват також починав український період з СК Дніпро-1, куди його запросив Ігор Йовичевич. Згодом спеціаліст змінив Дніпро-1 на Шахтар, куди запросив також і хавбека. Після відходу Йовичевича, стало зрозуміло, що Джурасек в Шахтарі теж не затримається.

Лідер: Ману Гарсія

Йому всього 25 років, але іспанець змінив вже шість клубів. У 2013 році Ман Сіті за 250 тисяч євро переманив талановитого хлопця до себе з академії Спортинга з міста Хіхон. За основну команду він так і не дебютував, але його віддавали в оренди до Алавеса, Бреди і Тулузи. В 2019 році Спортинг віддав за не чужого для себе футболіста 4 млн євро.

На цьому його прогрес зупинився. Не допомогла і оренда знову в Алавес. Минулого літа Аріс заплатив за нього 3 млн євро. Що є досить солідною сумою для будь-якого грецького клубу, окрім, напевно, Олімпіакоса. Ману не підвів – 4 гола та 2 асисти у 17 матчах чемпіонату Греції.

Він є лідером команди, тому за ним оборонцям “біло-синіх”, які поки що не відрізняються вдалою і дисциплінованою грою, треба слідкувати особливо пильно.

З прогнозом на матч Аріс – Динамо можна ознайомитися в цій новині.

Фото: фейсбук ФК Аріс 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *