Найкращі перемоги Ліверпуля над Манчестер Юнайтед на “Олд Траффорд” в АПЛ

В понеділок, 22 серпня, на стадіоні “Олд Траффорд” відбудеться найпринциповіше дербі Англії. Манчестер Юнайтед прийме Ліверпуль. Сайт Епоха Футболу вирішив пригадати найкращі перемоги “мерсисайдців” в АПЛ над майбутнім опонентом.

Клуби невдало стартували в АПЛ. МЮ ганебно двічі програв клубам з нижньої половини минулого сезону, а Ліверпуль спочатку не зумів обіграти чемпіона Чемпіоншипа, а потім вдома також розійшовся миром з Кристал Пелас. Це лише додасть бажання перемогти обом колективам, а тепер екскурс в історію.

З моменту заснування Прем’єр-ліги “Олд Траффорд” був неприступною фортецею для Ліверпуля. Першу перемогу було добуто лише у грудні 2000 року. Єдиний гол у матчі забив Денні Мерфі на 43-й хвилині. У наступному матчі в січні 2002 року сильнішим також був Ліверпуль, і знову мінімально. Автором голу став… Денні Мерфі, який цього разу забив на 85-й хвилині. Наступну перемогу Ліверпуль здобув у квітні 2004 року. Ви не повірите, але рахунок був знову 1:0 і знову забив Денні Мерфі. На цей раз хавбек реалізував пенальті на 63-й хвилині. Після цього МЮ у рідних стінах здобув 4 поспіль тріумфи із загальним рахунком – 8:1.

Сезон 2008/2009. Манчестер – Юнайтед – Ліверпуль – 1:4

Голи: Роналду (23, пен) – Торрес (28), Джеррард (44, пен), Ауреліо (77), Доссена (90).

У тому сезоні вперше за довгі роки саме ці принципові клуби розігрували чемпіонство. Команда Бенітеса пропустила першою, забив Роналду, але ще до кінця першого тайму “червоні” зусиллями своїх лідерів вийшли вперед.

Манчестер Юнайтед піднімав темп, але гості дисципліновано оборонялися. Ближче до кінця матчу Ліверпуль отримав штрафний удар, який майстерно реалізував Фабіо Ауреліо. Крапку в матчі поставив Андреа Доссена, для якого це, мабуть, був найкращий епізод в англійській кар’єрі.

Ліверпуль того сезону встановив особистий рекорд за набраними очками в АПЛ – 86. Цього вистачило б для перемоги в шести чемпіонатах з попередніх 13-ти, коли в АПЛ стало 20 команд, але МЮ виступив ще краще, набравши 90 балів і виграв “золото” .

Сезон 2013/2014. Манчестер Юнайтед – Ліверпуль – 0:3

Голи: Джеррард (34 пен і 47 пен), Суарес (84)

То був перший сезон МЮ без САФу. “Дияволи” валилися тієї весни. Девід Мойес після цієї поразки протримається на своїй посаді ще місяць.

Ліверпуль того року виступав дуже розкішно. Після трьох незрозумілих попередніх сезонів, у яких було навіть 8-ме місце, “мерсисайдці” під керівництвом Брендана Роджерса демонстрували гарний футбол. За сезон вони забили 101 м’яч. Три з них побували у воротах Де Хеа на Олд Траффорд. Могло бути й більше, але на 79-й хвилині Джеррард не зміг оформити хет-трик із пенальті.

Сезон 2020/2021. Манчестер Юнайтед – Ліверпуль 2:4

Голи: Фернандеш (10), Решфорд (68) – Жота (34), Фірміно (45+2, 47), Салах (90)

Ця зустріч між клубами вийшла дуже яскравою. Ліверпуль після тріумфального сезону 2019/2020 також яскраво розпочав наступний сезон. Проте з грудня до лютого у машині Клоппа були явні неполадки.

На момент гри Ліверпуль, на відміну від МЮ, ще не гарантував собі потрапляння до ЛЧ, тому у “дияволів” були шикарні шанси залишити ворогів без найпрестижнішого турніру.

Початок було започатковано вже на 10-й хвилині, коли забив Фернандеш. Кінець тайму пройшов за гостями, що дозволило їм піти в ранзі переможців після першого тайму. Фірміно на початку другої половини збільшив розрив голів, але Решфорд своїм голом повернув інтригу, яку вбив лише наприкінці матчу Салах, подарувавши своїй команді таку важливу перемогу.

Сезон 2021/2022. Манчестер Юнайтед – Ліверпуль – 0:5

Остання гра на “Олд Траффорд” між командами запам’яталась справжнім розчаруванням для “Червоних дияволів”.

Ще до перерви рахунок на табло був 0:4. Рахунок відкрив Кейта, подвоїв перевагу Жота, а надалі дубль оформив Салах. В кінці першого тайму Роналду не стримав емоцій і вдарив Александра-Арнольда, але суддя пошкодував португальця і не видалив його з поля.

На початку другого тайму Салах робить хет-трик, а на 60-й хвилині червону отримав Поль Погба, але команда Клоппа вже не форсувала події.

Продовження протистояння відбудеться вже за два дні. Загалом команди між собою провели 2009 матчів. 70 перемог здобув Ліверпуль, на 11 більше МЮ. Ще 58 разів колективи розписували мир. Мохамед Салах має 9 голів у протистояннях. Стільки ж і у Стівена Джеррарда та Джорджа Волла. Якщо єгиптянин заб’є, то стане одноосібним лідером.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *