Ольга Овдійчук: Хотіла б щоб спортсменів з РФ дискваліфікували на 20 років

Футболістка збірної України Ольга Овдійчук розповіла, що думає про дискваліфікацію російських спортсменів та збірних з міжнародних змагань.

“Я би хотіла, щоб їх на 20 років позбавили можливості представляти країну, яка зробила… навіть не знаю як тих людей назвати, які зробили таке з нашими людьми і містами. Якщо взяти інші види спорту – їхні спортсмени були одні з перших на Олімпійських іграх, так і на європейській арені. Взявши до уваги спорт загалом, то ні один спортсмен після вторгнення рф не висловив свою думку, що він думає взагалі про те, що його країна напала на іншу країну без будь-яких конфліктів, причин тощо.

Тому що їх президент так захотів. Так не може бути. Навіть 10% спортсменів, які мають вплив, встали і сказали, що це потрібно зупинити, то 40% населення тієї країни могло би підтримати їх і це могло би зупинити їхню владу.

А так російські спортсмени взагалі нічого не зробили. Деякі звернення були лише поверхніми, типу “я цього не хотів, я цього не хочу, але я зробити нічого не можу”. Це для галочки. Якби спортсмени та видатні люди рф почали офіційно заявляти, то я думаю розвиток подій у цій війні був би іншим.

Якщо взяти нашу країну, то путін лише допоміг об’єднати нас всіх. І це зробить нас ще сильнішими після нашої Перемоги. Нехай вони сидять в своїй країні і піднімають прапори на території росії”, – сказала Ольга Овдійчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *