Костянтин Фролов назвав цілі жіночого Кривбаса на другу частину сезону

В. о. головного тренера криворізького «Кривбасу» Костянтин Фролов підвів підсумки сезону в ексклюзивному коментарі клубним журналістам.

Костянтин Вікторович, хотілось би розпочати з підсумків першої половини чемпіонату сезону-23/24. Наша команда закінчила перше півріччя лідером, ми стали фіналістом Кубку України та дебютували в Лізі Чемпіонів. Як ви оцінюєте перше коло у виконанні ФК «Кривбас»?

– Перше коло чемпіонату вийшло успішним для нас. 10 перемог, 1 нічия й у результаті – перше місце в таблиці після завершення першого кола. У Кубку України дійшли до фіналу, де поступилися ЖФК «Ворскла». Зазначу, що за якістю гри та за характером ми виглядали гідно, результат фінальної гри визначили деталі. Як завжди буває в матчах між суперниками рівних за класом.

Ліга чемпіонів дала нам величезний досвід та божевільні емоції, ми опинились у групі топ-команд; протистояти їм – футбольне щастя. Судіть самі: «Арсенал» Лондон – півфіналіст попереднього розіграшу Ліги Чемпіонів, «Париж», який в наступному раунді вибив із розіграшу «Вольфсбург» – минулорічного фіналіста ЛЧ. І господарі турніру – досвідчений та потужний, за мірками єврокубків – «Лінчепінг».

В матчах проти цих команд ми, попри поразки, виглядали гідно. На цьому наголошували футбольні фахівці та тренери команд-суперників. Виходячи з цього можна зробити висновок, що перша частина чемпіонату, попри труднощі та проблеми, вдалася.

– Які плани на міжсезоння? Коли збирається команда, який план підготовки та де пройдуть цьогорічні збори?

– Команда збирається 15 січня, збори пройдуть на нашій клубній базі у Кривому Розі. Для цього є всі необхідні умови. Зимовий період підготовки буде розбитий на 4 етапи: перший та другий – по 14 днів, третій – 12 днів, і останній – 10 днів. В планах зіграти 7 контрольних матчів і 20 березня розпочати другий етап Вищої Ліги грою проти ЖФК «Ладомир».

– 2023 рік запамʼятався для Кривого Рогу та України дебютом ЖФК «Кривбас» в Лізі Чемпіонів. Наскільки важливий був досвід участі у єврокубках для нашої команди?

– Єврокубковий досвід дуже важливий не тільки зі спортивної частини та іміджу, а й для психології команди. Всі ці речі разом підвищили клас колективу і зміцнили мислення.

– У 2023 році неодноразово наші футболістки викликались до лав збірної України. Наскільки важливо для тренерів, щоб їх підопічні грали за збірну? У Вас таких троє, у тренера U-15 Дениса Мацебури – більше шести.

– Участь у різних вікових збірних – це результат плідної роботи тренерів червоно-білої родини. Це один із головних критеріїв роботи штабу, але для нас найголовніше з погляду престижу, це виклик гравців до Національної збірної. У нас є такі гравці і вони відіграють важливу роль у Національній команді.

– Раніше в інтервʼю ви говорили про те, що одним з основних акцентів клубу є розвиток молоді, – за ними майбутнє. Чи є у нас та молодь, яка може вже сьогодні підсилити команду?

– Підготовка молоді – один з головних напрямів розвитку нашої команди. Ми залучаємо гравців у тренувальний процес, даємо ігрову практику і це робитимемо надалі. Але цей процес поступовий. Тут важливо підготувати та правильно підвести гравця здебільшого до вимог сучасного футболу.

– Чи важко працювати з молодими футболістками ?

– Ні, не важко. Важливим фактором є формування з терпінням, також на перший план виходять педагогічні здібності та психологічна підготовка. Для нас важлива мотивація гравців, їх характер та інтелект.

– Які задачі ставить керівництво на другу половину чемпіонату перед командою та й взагалі для подальшого розвитку Клубу?

– Завдання перед таким Клубом як «Кривбас» завжди стоятимуть високі. Ми – амбітний клуб, але у нас підхід стратегічний, він заснований на поступовому розвитку нашої жіночої команди, особливостях розвитку жіночого футболу в країні і, звичайно, політичного та економічного стану країни в цілому.

– Хотілось би дізнатись про втрати: які футболістки не повернуться до розташування червоно-білої родини?

– Нас залишила велика група гравців, включаючи легіонерок команди. По комусь було прийняте стратегічне рішення в рамках омолодження составу та формування команди на майбутнє, а комусь просто потрібен був новий виклик у кар’єрі футболістки. На жаль, але нас вже залишили: Жу Менгді, Махіра-Алі Елданбоукі, Фату Кулібалі, Ольга Басанська, Крістіне Алексанян, Поліна Янчук, Руслана Левченко та Евеліна Купцова.

– Хто прийде на місце цих дівчат? Чи чекати підсиленя?

– Наразі ми ведемо перемовини з рядом гравчинь, але поки без коментарів. Також на другу частину будуть заявлені футболістки, чемпіонки України з Кривбасу WU-15, яким вже виповнилось 15 років і які гарно себе зарекомендують під час зимового періоду підготовки.

– Останнє питання ми обрали серед тих, що ставили підписники. Як вам вдається стримувати таку кількість напору жіночої чарівності?

– Я його розподіляю між усіма тренерами нашого штабу, до речі нас четверо. А якщо серйозно, то у нас тільки професійні стосунки між тренерським складом та гравцями, по-перше, це запорука якісної роботи в команді. А, по-друге, це створює дійсно дружній колектив.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *