Наставниця ЖФК Колос: “Ціль – поборотися за Лігу чемпіонів”

Головна тренерка ЖФК «Колос» Людмила Покотило в інтерв’ю клубній пресслужбі підбила підсумки першої половини сезону 2023/2024 та розповіла про останні новини з табору ковалівської команди:

Людмила Василівно, наразі команда у відпустці. А як Ви оцінюєте виступ «Колоса» у першій половині сезону 23/24 з урахуванням Віщої ліги чемпіонату України та виступу в Кубку?

Моя думка – в першій частині чемпіонату команда продемонструвала великий потенціал, ми наразі на третій позиції, але це лише перший етап Вищої ліги, тож, у нас все попереду. Вважаю, що ми втратили очки там, де можна було не втрачати – насамперед, це нічия з «Дніпром-1» 1-1, та поразка від «Кривбаса» 0-1. І на мою думку, ми повинні врахувати позитивні моменти минулого року – стійкість команди у складних ситуаціях, коли деякі наші гравчині отримали травми і випали з обойми. Але, тим не менш, ми демонстрували достойну гру.

Також, в минулому році ми дійшли до півфіналу Кубка України, для нас це непогане досягнення, враховуючи, що наша команда всі кубкові матчі грала на виїзді. Це свідчить про велику силу нашої команди, і здатність дівчат показувати високий рівень гри на чужих полях. Тому що, психологічно всі кубкові матчі важко грати на виїзді.

Коли команда виходить із зимової відпустки і які ваші плани?

Дівчата виходять з відпустки 15 січня, і ми одразу починаємо з медогляду. Перший збір будемо проводити в Ковалівці, головний упор – фізична підготовка. Далі буде більше футболу. На лютий плануємо контрольні матчі, вже є домовленість із полтавською «Ворсклою» та київською «Оболонню», це команда Першої ліги. Окрім цих колективів, будемо ще шукати команди для спарингів, щоб більше грати. І таким чином будемо готуватися до другої частини чемпіонату.

Знаємо, що будуть у вашій команді новачки…

Так, вже є домовленість з деякими сильними дівчатами. Прізвища не буду поки казати. Коли вони вже підпишуть контракти з клубом, тоді можна їх буде офіційно представити.

У вас скоро починається тренерська сесія?

Так, у нас, у тренерів буде сесія на отримання Ліцензії «А» у Центрі ліцензування УАФ. Тож, перші три дні після зимових канікул дівчата будуть без мене. Сподіваюся, що впораються.

Чи всі гравчині «Колоса» залишилися в команді? Чи були пропозиції у лідерів? Наприклад, Ірина Майбородіна здорово себе проявила в минулому році, багато забивала, асистувала, і ще отримала дебютний виклик у збірну України. Напевно, був інтерес до неї?

Всі дівчата, які грали за «Колос» в першій частині сезону, залишилися в команді. З цим все гаразд. Травмовані відновлюються, і ще буде підсилення.

Що стосується Майбородіної, то може щось і пропонували їй інші клуби, але вона розуміла, що в «Колосі» для неї буде найкраще. Тому, вона подовжила контракт з клубом. Всі задоволені. Чесно кажучи, від нас гравці самі не йдуть. Ми тільки можемо попрощатися.

Останнє питання – які цілі та завдання команди на другу половину сезону?

Ми вже були в минулому сезоні третіми в чемпіонаті України, тому керівництво клубу поставило завдання боротися за вищі місця. Перше або друге, які дають перепустку у жіночу Лігу чемпіонів. Тож, з нетерпінням чекаємо на вихід з відпустки дівчат і будемо готуватися!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *