Юлія Левчук: Жіночий футбол менше дивляться, нам менше платять

Гравчина ФК ЕМС-Поділля з Вінниці Юлія Левчук розповіла в чому проблема жіночого футболу в Україні, а також порівняла відношення до нього в порівнянні з чоловічим.

Жіночий футбол багато в чому відрізняється від чоловічого: нас менше дивляться, нам значно менше платять і до нашого чемпіонату менше уваги з боку ЗМІ. Тим не менш, ми викладаємось на повну у кожному поєдинку і граємо у своє задоволення.

У жіночому футболі немає такої розкоші та грошей, які є у футболі чоловічому: ми навіть близько не їздимо на елітних авто, та не так часто можемо дозволити собі хороший ресторан. До прикладу, паралельно з футболом, я працюю баристою у кав’ярні.

Звичайно, графік дуже важкий: щоранку на роботу, а ближче до вечора тренування, в суботу або неділю контрольна гра або матч чемпіонату. Такі непрості реалії жіночого футболу в Україні.

Я – друга найстарша футболістка у команді, хоча мені лише 22 роки. Дівчата покидають футбол заради сімей, дітей чи фінансово вигіднішої роботи. Мені футбол дуже подобається, і покидати його я поки не планую“, – сказала Левчук.

На данний момент ЕМС-Поділля йде на 7-му місці в турнірній таблиці з 11-ти команд. На рахунку вінницького клубу 13 очків за десять матчів. Юлія Левчук відіграла всі 10 зустрічей. Вона грає на позиції лівого захисника і забила 2 голи в цьому сезоні.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *