Футболістка збірної України розповіла, як у Франції здобула роботу

Футболістка Сент-Етьена та збірної України Тетяна Романенко розповіла, чим займається окрім футболу у Франції.

“Як я вже згадувала, коли я приїхала у Францію, зразу почала думати, чим може займатися ще, крім спорту. Вивчила мову, бо не хотіла працювати прибиральницею. Тренерська робота мене теж не цікавила. Я у футболі все життя.

Якщо би моя діяльність була якось пов’язана зі спортом, то хіба розробляти спортивний одяг. Щось таке креативне. Не всередині футбольної системи, бо я вже трохи переїлася цього.

Я тут є членом організації UNFP, яка захищає права гравців та допомагає тим, хто закінчує кар’єру, перекваліфікуватися. Вони робили один проект з компанею Point P, яка займається продажем будівельних матеріалів та плитки. Я подала свою кандидатуру, написала мотиваційне есе.

Мене затвердили. Може, тому що я украïнка, а може тому, що за мicяць до того я перемогла у конкурсi красномовства, який органiзовувала Федерацiя футболу Францiï. Темою була підтримка психологічного стану спортсмена, який виступає на топ-рівні. До цього я додала, як впливає на моє ментальне здоров’я війна в Україні. Вийшло сильно!

Такий конкурс проводили другий рiк поспiль – i цього разу за нами скрiзь ходили з камерою, потiм зробили цiлу iсторiю про кожну з гравчинь. Цей фiльм транслювався головним спортивним каналом Францiï. Стрічка називалася “Високо та сильно”. Тому я думаю, заочно мене вже знали, i це допомогло отримати мiсце в компанiï.

Учасники конкурсу презентували свої промови перед дуже численною аудиторією на сцені “Олімпії” – найстарішого концертного залу Парижа. Було дуже емоційно.

Плюсом для мене було те, що я могла обирати напрямок, в якому хочу розвиватися, i футбол залишався в приоритетi. Але проблема в тому, що зараз я в Сент-Етьєні, тут немає центрального офісу фірми, в яку я влаштувалася. Тож вибір вакансій доволі обмежений. Зараз я працюю консультантом у шоу-румі. До речі, там є сотні найменувань плитки, які треба запам’ятати. Можна з глузду з’їхати (Сміється). Але я намагаюся вивчити“, – сказала Тетяна Романенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *