Олена Кудзієва: Ворскла, Кривбас та Колос є лідерами чемпіонату

Наставниця жіночого СК Дніпро-1 Олена Кудзієва підбила підсумки першої половини сезону. Команда з Дніпра є дебютантом елітного дивізіону, але на зимову перерву пішла на сьоме місце з 15 очками за 10 матчів. Від третього Шахтаря відставання складає 9 балів, але донецька команда відіграла на матч більше.

– Звичайно, важко грати домашні матчі на виїзді. В нас була лише одна по-справжньому домашня гра – з Маріуполем, а в решті випадків доводилося адаптуватися до нових умов, стадіонів. Відчути поле попередньо не виходило, одразу виходили на гру.

Через постійні переїзди накопичувалася втома, і в останніх матчах було важко реалізувати наші задуми. Зокрема, маю на увазі матч з Динамо, який був для нас важливим, але перемогти не вдалося.

Решта матчів з лідерами була, за великим рахунком, прогнозованою. Ми тільки вийшли до вищої ліги і не готові на рівних боротися з такими командами. Але ми стараємося, розвиваємося, і можу лише подякувати дівчатам, що витримують такий стрес.

Деякі тренування доводилося скасовувати через ракетні обстріли, інколи не було світла або води. Але наші гравчині пройшли цей етап. Дякую і керівництву клубу за підтримку та створення умов для тренувань та поїздки на матчі. Нам є, до чого прагнути, і покладаємо сподівання на друге коло, коли в нас тепер має бути більшість домашніх матчів.

– Тепер, якщо дозволятиме ситуація та регламент, більшість весняних матчів зіграєте у Дніпрі?

– Сподіваюсь, що наш обмін полями із суперниками був зафіксований у Асоціації. Сподіваюсь, все буде по-чесному.

– Ви сказали, що не готові ще боротися за перші місця, але в цілому Вища ліга виявилася по силах?

– Думаю, так. Є нюанси, але ми гідно пройшли цей відрізок. Довелося через погодні умови перенести останній матч з Ладомиром на весну. У таблиці є щільність, і між 6-7 та 3-м місцем розрив не є великим. Уся боротьба попереду.

– Мрієте про місце у трійці?

– Хотілося б, звичайно, там бути, але якщо оцінювати реальний стан, то лідерами є Ворскла, Кривбас та Колос. Бути третіми – це вже буде успіхом, або невдачею суперників.

– Той єдиний домашній матч з Маріуполем, за іронією долі, вийшов чи не найгіршим для нашої команди у першому колі…

– Дійсно, не склалося. До того ж це був лише початок чемпіонату, в нас не було рівноцінних замін. Мали, за великим рахунком, 11 гравчинь, які відповідали основному складу.

– Зате потім великим підсиленням стало те, що відновилися після травм Серемчук й Тараканова…

– Вони є сильними виконавицями, і, звичайно, наша гра стала іншою. Ми й схему трохи змінили, перейшли на більш атакувальний футбол. Ці дівчата дуже допомогли команді. Вони здатні й на більше, але поки не набрали оптимальні кондиції, щоб вистачало на два тайми.

– Розраховуєте на них навесні? Вони залишаються у команді?

– Так, і я сподіваюсь, що за час зимових зборів вони якраз підготуються вже повністю.

– Які взагалі будуть зміни у команді та як плануєте готуватися до другої частини сезону?

– В нас є деякі проблеми, хотілося б підсилити фланги захисту та півзахисту. Працюємо у цьому напрямку, і якщо буде згода керівництва, бажано було б зробити два-три придбання. З цього питання та щодо підготовки найближчим часом будемо спілкуватися з керівництвом“, – сказала вона клубній пресслужбі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *