Натія Панцулая розповіла, що думає про рівень жіночого чемпіонату України

Натія Панцулая

Футболістка збірної України та ЖФК Колос Натія Панцулая розповіла, що думає про рівень Вищої ліги. Нагадаємо, з чемпіонату України поїхали майже всі легіонерки і деякі українські футболістки, в тому числі і ті, які викликались у національну збірну.

“Це треба розкласти по поличках. Я не засуджую вибір інших (поїхати за кордон – прим.). Тут факторів багато. Є поняття паніки, як-то кажуть, на війні вбивають першого того, хто панікує. Якщо людина дуже боїться, то навіщо вона тут, щоб розводити паніку.

Можливо, хтось хоче далі розвиватися, хтось досить молодий і на даний момент в нас нема таких високих умов. На рахунок себе, я вже накаталася мабуть. В такий час я маю бути вдома і хочу відсвяткувати нашу перемогу саме тут, коли вона станеться і почути цю новину саме в Україні. 

Щодо рівня українського жіночого футболу скажу так: якщо всі і далі будуть так само працювати на повну, то навряд чи рівень стане нижчим. Тренера залишилися і ті команди, які приймають участь у вищій Лізі також залишилися на якомусь рівні, тренування йдуть, ніхто нічого не змінював, крім повітряних тривог. Але нічого такого страшного в цьому немає.

Ми ховаємося в укриття і потім далі виходимо займатися своїми справами. Рахую, що рівень навряд чи впаде, якщо так і далі професійно будуть відноситися до всього тренувального процесу, що всі тренера і роблять в даний момент.

Рівень, давайте будемо відвертими, якщо більшість гравців підуть в Барселону чи інші команди нижче рангом, то впаде. Якщо підуть в Румунію чи Туреччину, яка зараз виходить на якийсь рівень, то це не є високим стрибком у розвитку, окрім того, що в них не буде повітряних тривог.

Більшість досвідчених гравців завжди підтримують свою форму. Якщо їм десь не вистачає навантаження, вони можуть піти в тренажерний зал. А молоді просто мають брати приклад. Якщо змінити українську команду на якусь іншу класом вище, то тоді так. Але не в час війни, а в мирне життя, було б класно”, – сказала Натія Панцулая.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *