Наставник жіночого Шахтаря розповів, як команда буде проводити міні-паузу в чемпіонаті

Роман Заєв

Наставник жіночого Шахтаря Роман Заєв розповів, як проходить тренування команди після вихідних.

– Після матчу з «ЄМС-Поділлем» команда отримала чотири вихідні. Ви бачили, що футболістки потребують відпочинку?

– Так, з початку серпня була велика доза навантажень, ігри – все нагромадилося. Очевидно, що команда психологічно перевантажена, тому ми дали дівчатам чотири вихідні. У наступні дні нам потрібно зловити кураж у роботі, щоб у гарному настрої підійти до матчу.

– Як вихідні та перемога вплинули на емоційний стан?

– Коли гравці тобі посміхаються, ти отримуєш додаткову мотивацію і розумієш, що вони скучили і бажають знову розпочати роботу. Ми вже налаштовували команду на підготовку до наступних матчів, бо більше стільки вихідних у нашому графіку не буде.

– Підбивали перші підсумки стартових турів?

– Може, ми й очікували на інший результат, але тут варто віддати належне нашим суперникам, які також готувалися. Дві перемоги та дві поразки – напевно, це ті можливості, які ми маємо на сьогоднішній день. Є час, я думаю, підтягнемо результат та гру.

– Нині у чемпіонаті пауза на матчі збірних. Цього тижня ви розпочинаєте цілеспрямовану підготовку до «Маріуполя» чи будуть заняття загального характеру?

– Буде три дні базових тренувань, команда отримає навантаження саме у біговій роботі. А вже у понеділок ми розпочнемо цикл підготовки безпосередньо до «Маріуполя».

– Анастасія Астахова та Лідія Заборовець вирушили до розташування збірної України U17.

– Може, в цьому й не зовсім наша заслуга, бо обидві футболістки нещодавно до нас приєдналися. Але вони обрали «Шахтар» і зараз отримують можливість конкурувати та вдосконалити себе – це приємно“, – сказав Роман Заєв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *