Любов Мозга: В Україні починають розвивати жіночий футбол

Футболістка жіночого Кривбасу Любов Мозга розповіла, що очікує від клубу в цьому сезоні.

«Кривбас» до війни займав 3 позицію у Вищій лізі, відстаючи від лідеру «Житлобуду-2» на 8 очок. Як вважаєте, якби не війна – чи могла б криворізька команда посперечатися за першу сходинку?

Війна розпочалася саме в період зимового міжсезоння, коли команди тільки-но зібралися після відпусток, проходили тренувальні збори. В цей період було відкрите трансферне вікно, тому команди ще комплектувалися, мали змогу проводити селекційну роботу, підсилюватися.

ЖФК «Кривбас» не був виключенням, в нас також мали відбутися кадрові зміни, що, однозначно, вплинуло б на перебіг подій в чемпіонаті. З впевненістю можу сказати, що наша команда була готова змагатися тільки за 1 місце в турнірній таблиці.

В українському футболі загалом багато проблем, а як щодо українського жіночого футзалу та футболу – з якими проблемами ви стикалися протягом своєї кар’єри?

В нашій країні жіночий футбол і футзал все ж таки не так користується попитом, як в інших країнах. А особливо футзал, позаяк багато років він був у тіні, це вже в останні роки більш-менш почала з’являтися хоча б якась інфраструктура. Але все ж таки, як на мене, недостатність фінансування через малий попит – це найбільша проблема.

Жіночий футбол – це щось нове для українського вболівальника, а ось ви в футболі вже давно. Бачите ви прогрес жіночого футболу в Україні та збільшення уваги?

З плином років ми почали розвивати жіночий футбол, мабуть взяли приклад з інших країн Європи та світу загалом, де цей вид спорту більш розвинений. Звісно, неможливо не помітити прогрес, який відбувся, але хотілося б, щоб й надалі приверталася увага ззовні та збільшувалася популяризація.

«Кривбас» – дуже амбітний клуб. Які цілі стоять перед жіночою командою?

Так, ЖФК «Кривбас» хоч і молода команда, але заявила про себе дуже гучно і, вважаю, небезпідставно. В нас є всі можливості, аби творити нову історію, і ми будемо намагатися це робити. А цілі, зрозуміло, – найвищі, а саме – чемпіонство України та вихід до Ліги чемпіонів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *