Шотландія – Україна: слова Олександра Петракова напередодні матчу

Головний тренер збірної України Олександр Петраков поділився очікуваннями від матчу Ліги націй проти національної команди Шотландії.

– РФС закликає, щоб вас дискваліфікували за критичні висловлювання на їх адресу. Які ваші думки з цього приводу?
– Це федерація, там вирішують юристи. Я від своїх слів не відмовляюся.

– Розкажіть про кадровий стан, чи оговтався від пошкодження Миколенко, чи є якісь інші проблеми?
– Є мікропошкодження у Миколенка і у Коваленка. А так всі здорові. Зараз вони вийдуть на тренування, спробують, як вони себе почувають. Далі будемо вирішувати вже завтра. У нас все добре, готуємося до гри.

– УЄФА додав, що на вас наклали певний грошовий штраф. Чи це правда і якого розміру штраф?
– Це правда, мені президент (Андрій Павелко – прим.) сказав про це. Щодо суми не можу відповісти, бо не знаю.

– УЄФА підтвердив, що росія не братиме участь у кваліфікації Євро-2024, але білорусія не відсторона. Як ви до цього ставитеся?
– Це рішення УЄФА, це керівний орган, вони приймають рішення. Я не буду коментувати його. У нас гарні стосунки з УЄФА, вони нам дуже допомогли. І президент Александер Чеферін нам дуже допомагає, тому не буду коментувати.

– Паралельно з національною буде грати молодіжка. Чи правильно віддавати туди футболістів, які підходять їм за віком. Чи немає сенсу повертати, якщо вони стали основними в національній команді?
– Ще в травні я підійшов до Анатолія Трубіна, а це гравець національної збірної, підійшов і попросив, щоб він поїхав і допоміг. Мене ніхто не просив, щоб він допомагав молодіжній збірній. Тому що Андрій Пятов мав зіграти гру, і ми всією команду мали його провести цього гравця. Він дуже багато зробив для національної збірної. Анатолій мене послухав, поїхав до молодіжки, і ми все зробили. Як ви знаєте, Пятов против Вірменії зіграв останній матч за збірну, і ми Андрія провели. Одного з найкращих воротарів збірної за часів незалежності.

Зараз мені ніхто не телефонував і не просив, щоб я футболістів відправив до молодіжної збірної. Це Трубін, Сирота і Сікан. Я прийняв рішення, щоб вони поїхали і допомогли молодіжній команді. Але сказав адміністратору, що якщо буде форс-мажор, то я заберу когось із футболістів, тому що в нас немає віз. В нашій країні йде війна, немає візових центрів, є тільки у Варшаві. Тому ми оформили 32 гравці, і з Бущаном трапилося те, що ви знаєте. Я не міг приїхати сюди з двома воротарями. Виходжу на розминку зараз, воротар вибиває ключицю, і я залишаюся без голкіперів? Ви хочете, щоб з мене сміявся весь світ? Розумієте, немає віз. Тому Анатолій Трубін зараз у команді. Він зіграє, подивимося, як воно буде.

– Велика кількість травм. Чи не думали повернутися до гри з 3 захисниками на ці матч і?
– Дякую за гарну пораду, але ми якось самі подумаємо, як нам грати, – сказав Петраков.

Зустріч відбудеться 21 вересня о 21:45 на стадіоні «Гемпден Парк» у Глазго.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *