Луїс Кортес прокоментував поразку від Іспанії в рамках відбору на КС-2023

Головний жіночої збірної України Луїс Кортес прокоментував поразку у матчі кваліфікацій ЧС-2023 проти Іспанії (0:5).

«Ми очікували на такий сценарій у матчі зі збірною Іспанії. Суперниці багато контролювали м’яч і дуже добре рухалися. На жаль, наші гравці припускалися помилок у захисті й дозволяли іспанкам забивати, проте саме через такі поєдинки команда може прогресувати й ставати кращою. Що ж, сенсації не сталося, Іспанія закономірно перемогла. Прикро лише, що моїй команді так і не вдалося знайти шлях до протилежних воріт і забити бодай один м’яч.

Частково я задоволений тим, що збірна України фінішувала третьою у групі. Ми усвідомлюємо, що на поточний момент Іспанія та Шотландія сильніші за Україну. Так, були сподівання на те, що нам вдасться дати шотландкам бій і позмагатися за другу позицію, однак ми програли їм вирішальний поєдинок.

Але збірна України знаходиться на правильному шляху. Команда продовжує зростати, робити невеликі кроки вперед. Є ще чимало речей, над якими нам слід працювати, але на все потрібен час. Тепер нашою метою буде вивести команду на чемпіонат Європи-2025.

Також сподіваюся на те, що війна в Україні закінчиться, і ми зможемо врешті взятися за реалізацію проєкту розвитку жіночого футболу. Адже очікувати на якісь суттєві зміни в ситуації, коли сотні тисяч українців через російську воєнну агресію виїхали з країни в пошуках прихистку, поки що важко», – сказав Кортес.

Україна зайняла третє місце у групі В і не вийшла на чемпіонат світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *