Роман Заєв розповів про підготовку жіночого Шахтаря до нового сезону

Роман Заєв

На початку серпня жіноча команда Шахтаря розпочала тренування після 5 місяців вимушеної паузи. Наставник “помаранчево-чорних” Роман Заєв розповів про особливості стартового етапу підготовки та подальші плани.

– За тиждень зборів. Над чим зараз працює команда і що змінилося в тренувальному процесі?

– Враховуючи, що це перший збір після такої великої перерви, перший тиждень був спрямований на відновлення рухових функцій організму. Також у команді є новачки, яким необхідно звикнути до наших вимог, тож тиждень був ознайомчим та підвів усіх під спільний знаменник.

Були футболістки, яких ми придивлялися: хтось ще залишився на збори, хтось уже поїхав. На другому тижні, природно, зростають вимоги до інтенсивності роботи, включається багато вправ як у швидкість, і на витривалість.

– Чи є перспектива проведення спарингів найближчим часом?

– На сьогодні таке завдання не стоїть, тому що команда, повторюся, вийшла після довгої паузи, і зараз кидати її в ігри нема рації. Період першого, підготовчого циклу ми повністю присвятимо напрацюванню базових засад – фізичних та техніко-тактичних.

А вже після його завершення, на другому зборі, підбиратимемо ті команди, спаринги з якими підготують нас до початку чемпіонату”, – сказав Роман Заєв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *