Легіонер СК Дніпро-1 Макс Валеф розповів, чому перейшов до клубу УПЛ

Макс Валеф

Бразильський голкіпер «Дніпра-1» Макс Валеф поділився враженнями від перебування в команді.

– Зараз абсолютно новий етап у твоїй кар’єрі та у житті. Які відкриття вже зробив?

– Найважчою є мова. Англійська важка, а українська є ще важчою. Я докладатиму усіх зусиль, аби її вивчити. Намагаюсь розуміти партнерів, хочу з ними спілкуватись. Дуже приємно, що всі хлопці підтримують мене. Добре ставлення не лише з боку Бланко та Бузанелло, з якими можу вільно спілкуватися – мене прийняли усі працівники клубу. Отже, найважчою є мова, а з іншим усе гаразд.

– В Україні грали багато бразильських футболістів. Чи спілкувався ти з кимось перед переходом?

– Я розмовляв з Феліпе Піресом, який був тут взимку. Він розповідав лише добрі речі про клуб. Сказав, щоб не переймався та приїжджав, що все буде добре. Він був такий спокійний та впевнений, що це було одним з важелів, що вплинули на моє рішення.

– Ти зіграв вже декілька матчів на зборі. Які враження?

– Як я вже говорив, команда дуже добре зустріла мене. Тут дуже добра атмосфера, і я бачу, що команда є сильною. Всі працюють дуже старанно. Тут новий тренер, багато нових гравців – і всі один одному допомагають. Впевнений, що все буде добре у цьому сезоні.

– Воротареві дуже важливо комунікувати із захисниками під час гри. Чи почав вже вчити мову?

– Поки розумію мінімум. Знаю, що від мене потрібні підказки на полі, і я завжди під час тренувань концентруюся на розмовах хлопців. Хочу розуміти їх. Перша мета – вивчити необхідний мінімум, аби говорити на полі.

–  Відчуваєш наближення історичного для клубу старту у Лізі Європи?

– Це будуть дуже й дуже серйозні матчі у моїй кар’єрі. Перші у якості гравця «Дніпра-1». Можу запевнити, що моя самовіддача не поступатиметься командній. Для мене це будуть суперматчі, – відповів Валеф.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *