Динамо, Шахтар і Маріуполь у Вищій лізі: названі команди, які будуть грати в еліті жіночого чемпіонату

Жіночий чемпіонат України сезону 2022/2023 відбудеться незважаючи на військову агресію з боку РФ. Виходячи зі складної ситуації в країні у зв’язку з воєнною агресією рф, на сезон 2022/23 років буде розроблено і прийнято тимчасовий спеціальний регламент, який буде передбачати умови проведення змагань у ситуації, що склалася.

Про це повідомляє сайт Жіночий футбол України. Вказано, що старт сезону серед жінок заплановано на 10-11 вересня. Команд в еліті буде 12. 11 турів проведуть до нового року, ще 11 буде зіграно весною.

За підсумками Чемпіонату України Вищої ліги сезону 2022-2023 років команда, яка посяде 12-е місце переходить до Першої ліги. Отже, врахувавши всі офіційні листи та звернення клубів, сформовано такий склад учасників нового сезону:

Склад учасників. Вища ліга 2022-2023

1. Атекс (м. Київ)
2. Верес (м. Рівне)
3. Динамо (м. Київ)
4. Дніпро-1 (м. Дніпро)
5. Житлобуд-2 (м. Харків)
6. ЕМС-Поділля (м. Вінниця)
7. Колос (с. Ковалівка, Київська область)
8. Кривбас (м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область)
9. Ладомир (м. Володимир, Волинська область)
10. Маріуполь (м. Маріуполь, Донецька область)
11. Пантери (м. Умань, Черкаська область)
12. Шахтар (м. Донецьк)

Поповнили Вищу лігу жіночі команди Динамо і Шахтаря, які в минулому році виступали в Першій лізі. Також з нижчої ліги піднявся і рівненський Верес. Також, взявши до уваги звернення від клубів, було розглянуто питання неможливості команд Житлобуд-1 (Харків) та Восход (Стара Маячка, Херсонська область) брати участь у наступному розіграші Чемпіонату України через складну воєнну ситуацію в цих регіонах. У підсумку, вирішено зберегти за цими клубами місця у Вищій лізі на наступний ігровий сезон 2023/2024 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *