Україна – Іспанія: слова Олега Шайтанова після матчу

Вчора, 1 липня, в 1/2 фіналу жіночого Євро по футзалу збірна України поступилась Іспанії. Олег Шайтанов прокоментував розгромну поразку своїх підопічних.

– Незважаючи на результат, як оціните роботу своїх гравців на майдачнику?

– Передусім, вітаю збірну Іспанії з виходом до фіналу. Ми сьогодні грали з чинним чемпіоном Європи. Дівчата віддалися на всі 100%. Так, у нас не вийшло зачепитися за результат, але сила Іспанії не дала команді це зробити.

– Сьогодні великої кількості помилок припускалися провідні гравці. З чим це пов’язано?

– Ми сьогодні дійсно багато пропустили. У кожному з пропущених голів є вина не конкретної футзалістки, а всієї команди та тренерів. До таких помилок призвів клас гравців збірної Іспанії.

– Як проходив вибір кіпера на цей матч, і чому не випустили Вікторію Сагайдачну коли рахунок на табло вже був досить великим?

– У нас на зборах були чотири воротарі, тому вибір загалом був досить складний. Сьогодні команда налаштовувалася на непростий матч. Розраховували на іспанський досвід Вікторії Кислової. Щодо другої частини питання, то одразу планували, що вона відіграє усі сорок хвилин.

– Наскільки важко було протистояти збірній Іспанії, яка грали у три четвірки?

– Ми грали у дві четвірки. Коли рахунок був досить великим, то почали робити зміни у квартетах. Думок, щоб протиставити іспанкам нашу гру у три четвірки не було.

– Чим відрізнялися товариські матчі у Бучі з Іспанією від сьогоднішнього?

– За результатом вони схожі. У січневих матчах ми також пропустили багато. Намагалися грати вище. Однак, клас гравців збірної Іспанії дозволяв їм знаходити свої моменти та реалізовувати їх.

– Як Ви зазначали раніше, мрія збірної України – здобути медалі. Тож, у неділю буде шанс це зробити. Як команда морально відновлюватиметься після поєдинку з Іспанією перед недільним матчем за третє місце?

– Ще перед початком турніру ми говорили з дівчатами, що «Фінал чотирьох» складатиметься з двох матчів. Всі це розуміють. Звісно, у роздягальні всі були засмученими. Напевно, більше це навіть пов’язано з рахунком. Тим не менш, вже зараз ми починаємо думати про недільний матч за третє місце”, – приводить слова Олега Шайтанова портал 5Х5.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *