Воротар ЕМС-Поділля: Жіночий футбол дуже емоційний та цікавий

В Україні останнім часом набирає все більшої популярності жіночий футбол. 17-річна Марина Дуднік, яка грає за ЕМС-Поділля з Вінниці, поспілкувалась з журналістами та розповіла, чому саме прийшла в футбол, та про що мріє в цьому виді спорту.

“Мій брат грав у футбол. Дивлячись на його тренування та ігри, мені також дуже сподобався цей вид спорту. Та й спочатку я грала у футбол з хлопцями. Мені тоді було приблизно тринадцять років. Моєю першою дівочою командою була ВОДЮСШ “Блохіна та Бєланова”, а першим тренером – Дуднік Олександр Васильович.

Порівняти? На мою думку, в чоловічому футболі більші швидкості та й хлопці більш технічні, але й жіночий футбол дуже емоційний та цікавий.

У жіночій збірній України WU-19, тренерський штаб нас готував до тактичної гри команд, тому майже всі тренування ми проводили з теоретичної та практичної підготовки з тактичної гри та плідно готувалися до матчів Чемпіонату Європи.

Коли відсутні тренування, ми з друзями збираємося на футбольних майданчиках та граємо – “норм футбік”.  Під час поїздки на виїздну гру ми багато спілкуємося з командою та граємо настільні ігри.

Мені імпонує жіноча команда Манчестер Сіті. Тому моя мрія – це заграти за Манчестр Сіті та найголовніша футбольна мрія – це виклик до основного складу жіночої національної збірної України!“, – сказала вона.

В цьому сезоні вона провела 10 матчів і пропустила 27 голів. Проте 21 з них було в трьох матчах проти лідерів жіночого футболу України Житлобуд-1, Житлобуд-2 та Кривбасу. В інших 7 матчах Марина пропустила лише 6 голів.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *