Шотландія – Україна: Олександр Петраков прокоментував перемогу своїх підопічних

Головний тренер збірної України Олександр Петраков поділився емоціями від перемоги над Шотландією (3:1)

– Які емоції і що вони для вас значили?

– Вже емоцій нема. Вони залишились на полі. Що це значить? Це значить не для мене, а для країни. ЦЯ перемога значить багато для країни.

– Ми очікували, що Україна докладе величезних зусиль, але ми були заскочені зненацька тим, наскільки ви дружно грали і міцно виглядали.

– Дуже дякую за оцінку. Футбол – командна гра. Мої футболісти сьогодні все зробили для перемоги. Треба їм всім подякувати.

Зараз на нашій Батьківщині всі люди, ЗСУ, люди в окопах, казармах, госпіталях, вболівальники – дякують, аплодують. Тож ми задоволені. Це перемога хлопців, тільки хлопців. Це все зробили вони.

– Хочу попросити вас щось побажати людям, які виборюють свободу України

– Ми сьогодні грали для них. На установці перед виходом на футбольне поле я це сказав. Що ми граємо у футбол для простих людей, для нашої країни, для людей, які постраждали.

Думаю, що сьогодні ми зробили маленький крок. Ще є гра з Уельсом. Що сказати людям? Ми зробимо все можливе від нас в Уельсі. Хіба можна сказати, що ми порадували простих людей. Ми пишаємось, що ми українці, що прославляємо Україну в важкий час.

І хочу подякувати Шотландії. Ви нас дуже добре прийняли. Я ходив по вулицях Глазго, пройшовся 31-го зранку. Шотландці підходили, бажали успіху. Дуже дякую Шотландії за гостинність. Бажаю вашій команді і головному тренеру Стіву Кларку всього найкращого.

– Чи задоволені ви фізичними кондиціями наших хлопців і грою Довбика, який забив гол, але змарнував два непоганих моменти?

– Не хочу вас образити, але я не хочу зараз розбирати гру. Люди, які займаються футболом, тренери, мене зрозуміють. Давайте потім розберемо. Зараз не до цього. Що він не забив, як грав…

Я вам сказав, я задоволений тим, як грали хлопці, розбір гри будем робити потім. Є таке слово «порожній». Я зараз порожній, вихолощений. Вибачаюсь, не буду розбирати гру.

– Чи вистачить часу підготуватись до Уельсу? Який план в збірної до неділі буде? І хотілось би кілька слів про Ярмоленка почути, бо 45-й гол забив за збірну. Легенда наша.

– Об 11.30 ми вилітаємо в Кардіфф. Увечері у нас буде дві групи тренуватись. Одна буде відновлюватись, інша буде тренуватись. Подумаю, коли пообідаємо, думаю, що о 18-й. Далі будуть тренування, хлопці будуть відновлюватись. Все.

Легенда… Ви маєте на увазі, що він старий? Ні,він себе добре почуває. Він ще молодий хлопець, буде довго грати. Він ще не легенда. Він молодий хлопець. Йому ще грати й грати і прогресувати. По грі не можу говорити. Голова порожня, вибачаюсь.

– Вчора ми всі бачили як Олександр Зінченко був настільки емоційний. Наскільки йому вдалося себе переламати в сенсі того, що він сконцентрувався на грі і був одним із лідерів.

– Зінченко – патріотичний хлопець, він все сприймає близьк до серця. Він дуже переживає. Емоційна, щира людина. Він щирий українець. Хтось тримається, хтось не може стриматись.

Не дай боже, щоб на вашу землю прийшло таке горе. Коли це горе не торкнулось тебе, твоєї сім’ї, ви не зрозумієте, що у нас коїться. В нас стільки загинуло людей, дітей, жінок. Дуже багато, розумієте?

Наших жінок ґвалтували ці орки. Тому Сашко емоційно все розказав. Це щиро, від душі, – сказав Олександр Петраков.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *