Пограли на нервах: збірна України здолала Шотландію в рамках відбору до ЧС-2022

Сьогодні, 1 червня, в Глазго на стадіоні “Хемпден Парк” пройшов матч Шотландія – Україна в рамках кваліфікації на чемпіонат світу 2022, який пройде в листопаді в Катарі.

Шотландія – Україна – 1:3

Голи: Макгрегор (79) – Ярмоленко (33), Яремчук (49), Довбик (90+4)

Шотландія: Гордон, Купер (Хенді 58), Хенлі, Мактомінай, Робертсон, Хікі, Макгрегор, Гілмор (Армстронг 68), Макгінн, Дайкс (Крісті, 46), Адамс.

Запас: Маршалл, Келлі, О’Доннелл, Сауттар, Крісті, Хендрі, Маккена, Армстронг, Стюар, Браун, Фергюсон, Тейлор.

Україна: Бущан, Миколенко, Матвієнко, Забарний, Караваєв, Степаненко, Циганков, Зінченко, Маліновський (Шапаренко, 72), Ярмоленко (Зубков 79), Яремчук (Довбик 79).

Запас: Пятов, Різник, Соболь, Бондар, Сирота, Сидорчук, Шапаренко, Довбик, Мудрик, Піхальонок, Качараба, Зубков.

Ще перед початком гри з’явилось відео, де українські фанати співали “Ой, у лузі”. Все це мало змотивувати наших хлопців. І вони досить активно почали гру.

Роман Яремчук вже на 5-й хвилині в боротьбі за м’яч пішов у підкат і отримав жовту картку. Перший небезпечний момент лишився також за “синьо-жовтики”. В атакі Малиновський в дотик перевів сферу на Циганкова і той бив під поперечину, але досвідчений Крейг Гордон справився з цим ударом.

Це через 5 хвилин жовту також заробив Руслан Маліновський. Чисто суб’єктивно, в цьому випадку попередження було не обов’зяковим, але нідерландець Данні Маккелі показав, що буде суровим в цій зустірчі.

Не зважаючи на гомін заповнених трибун у господарів не виходило нічого. Наступний момент виник на 16-й хвилині. Знову могли забивати гості, але Гордон і на цей раз був на висоті. Забивати міг Андрій Ярмоленко.

Проте на цей раз відповідь не забарилась. Господарі заробили кутовий на 18-й хвилині. Грант Хенлі з Норвіча вистрибнув краще за Забарного і пробив, але трохи вище.

На 19-й і 20-ї хвилині удари наносив Яремчук. В першому випадку голкіпер шотландців швидко вийшов і скоротив дистанцію, а потім в іншому моменті форвард пробив в метрах двох від стійки.

Починаючи з 21-ї хвилини в грі Шотландія – Україна потроху ініціатива перейшла до господарів. Особливо активно було на фланзі Енді Робертсона з Ліверпуля. Він і бив, але його удар заблокував Циганков, і небезпечно подав з кутового.

Першими забили все таки підопічні Олександра Петракова. Руслан Маліновський знайшов капітана команди і віддав тому пас на п’ятдесят метрів. Екс-гравець лондонського Вест Хема в один дотик приборкав м’яч, а іншим перекинув 39-річного Крейга Гордона. До кінця тайму “картаті” не змогли відігратись.

А вже на почтаку другого Роман Яремчук подвоїв перевагу України. Атака на 49-ї хвилині завершилась навісом від Караваєва, а форвард виграв верхову боротьбу у захисників і пробив точно в кут головою.

Після цього наші тактично відійшли назад. Стів Кларк почав робити заміни. Все це дозволило господарям отримати друге дихання і постійно нарощувати тиск. На 62-й хвилині Бущан справився з ударом Хікі, а на 67-й Макгін з чотирьох метрів головою не потрапив у площину воріт.

Все ж українські футболісти знаходили в собі сили. Зокрема, небезпечна контатака завершилась тим, що Віктор Циганков на флангі накрутив захисника і пробив, але вчергове свій клас довів Крегй Гордон.

Проте, “тартанова армія” все ж домоглась свого. Одна з атак завершилась тим, що Георгій Бущан, який до цього декілька разів рятував команду, невдало зіграв на виході, Макгрегор наважився на удар, наш голкіпер дотягнувся до м’яча, але не врятував від голу ні він, ні Тарас Степаненко, який знаходився на лінії воріт.

Міг знімати всі питання Артем Довбик. Михайло Мудрик видав на нього просто неймовірний пас, проте нападник довго думав, що робити і захисник господарів вибив м’яч за мить до удару.

Чим ближче був фінальний свисток, тим важче давалась оборона збірній Україні. На 91-ї хвилині шотландці заробили право на кутовий, Хенлі пробив головою, але мимо. Свист трибун робив психологічний тиск на Бущана, але той вибив тільки після знаку жюрі.

Ця атака затягнулась. Зінченко накрутивши двох зробив момент для Зубкова. Той зробив все вірно але його удар пройшов мимо стійки, проте за декілька секунд до кінця Довбик таки забив. Таким чином, матч Шотландія – Україна завершився  перемогою “синьо-жовтих”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *