Легенда Шахтаря: “Проти Порту “гірникам” буде важче, ніж проти Барселони”

Колишній гравець «Шахтаря» Андрій Воробей оцінив шанси донецького клубу у вирішальному матчі групового етапу Ліги чемпіонів проти «Порту».

– У нас зʼявилася надія, а у команди шанс на продовження виступу в ЛЧ, тож чому би цим не спробувати скористатися? Хоч і на папері шансів на вихід більше у «Порту».

– «Шахтарю» потрібно виключно перемагати, а «Порту» влаштовує і нічия. Чи можна сказати, що над «гірниками» є тягар відповідальності?

– Футболісти відчуватимуть відповідальність, але не тягар. Тому що в разі чого їм ніхто і слова не скаже. Команда здобула 9 очок і здивувала багатьох.

– Якої гри варто очікувати в Португалії?

– Для «Шахтаря» буде дуже важка гра, важча, ніж проти нинішньої «Барселони». Специфіка гри «Порту» – не з приємних для гірників.

– Кому належатиме ініціатива?

– «Порту» намагатиметься навʼязати свою гру, буде тиснути та домінувати. Все залежатиме від того, наскільки холоднокровно почуватимуться наші футболісти і як в них вдаватиметься вихід з оборони. Періодами цей елемент дуже добре складався у гірників у останніх матчах. Тому найважливіше – уникнути індивідуальних помилок. А ще великі надії покладаємо на наших швидкісних гравців – Судакова, Зубкова, Криськіва – щоб вони втікли і знайшли свій момент.

– Наскільки «Шахтар» готовий до цього матчу, враховуючи останні поєдинки в УПЛ?

– Є і тривожні, і позитивні моменти. Але загалом вважаю, що не можна в цьому контексті відштовхуватися від внутрішньої ліги, адже рівень суттєво відрізняється від ЛЧ.

– Наскільки прогнозованим стартовий склад «Шахтаря» видається напередодні?

– Відсотків на 95. Єдине питання – хто з чотирьох зіграє у трикутнику в центрі поля – Степаненко, Бондаренко, Криськів і Судаков. Я би не списував з рахунку і Назарину, мені подобається цей хлопець.

– А як щодо центру захисту?

– Чекаю там Бондаря та Матвієнка. Дуже сподіваюся, що наші швидкісні захисники з гарячою грузинською кровʼю якомога суворіше зіграють саме на оборону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *