“Я не прошу платити багато”: футболістка збірної Іспанії хотіла б, щоб жінки отримували більше грошей

Футболістка збірної Іспанії та Барселони Айтана Бонматі висловилася про зарплати чоловіків та жінок.  Раніше Королівська іспанська футбольна федерація (RFEF) оголосила, що відмовляється від слів “чоловіча” та “жіноча” у назвах збірних. Тепер вони будуть представлені під єдиним брендом “Збірна Іспанії з футболу”. Крім того, у збірній Іспанії жінки отримуватимуть такі самі бонуси та виплати, як і чоловіки.

“Коли я починала грати у 6-7 років, я була єдиною дівчинкою [у команді]. Було багато багато сутичок через те, що я дівчина [і граю у футбол] – від образ до бійок. Хто б міг подумати, що сьогодні це поле  носитиме моє ім’я.

Чи бачу я підтримку від чоловіків футболістів?  Правду кажучи, ні. Ми діємо так, як відчуваємо зараз, у нас є можливість говорити голосно, нас почули.

Ми не просимо, щоб нам платили так само, як чоловікам, ми просимо гідних умов. Ми говоримо про професійну жіночу лізу Іспанії, – сказала в ефірі шоу Salvados на каналі laSexta Айтана Бонматі, півзахисниця «Барселони» та збірної Іспанії, яка стала MVP жіночої Ліги чемпіонів та чемпіонату світу і отримала приз найкращій футболістці сезону від УЄФА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *