Футболістка збірної Іспанії пояснила, чому не підписала лист-ультиматум

Футболістка мадридського Реала та збірної Іспанії Атенеа дель Кастільйо пояснила причини, що спонукали її прийняти рішення не підписувати колективний лист-ультиматум з вимогою структурних змін у федерації футболу країни (RFEF).

Передусім я хотіла б сказати, що повністю засуджую все, що сталося з Дженні Ермосо, поведінка Луїса Рубіалеса була зовсім недоречною. З цієї причини я підписала заяву разом із 80 іншими футболістками, в якій ми засудили ті події і в якій я заявила, що не повернуся до збірної, поки Рубіалес залишається на своїй посаді.

З того часу, як ви знаєте, Луїс Рубіалес і Хорхе Вільда більше не входять до RFEF. З огляду на наближення матчів Ліги націй та зважаючи на те, що важливу частину наших вимог було задоволено, я не збираюся відмовлятися від гри за збірну. І я б хотіла чітко викласти свої аргументи.

Насамперед ми – футболісти. Зважаючи на те, що сталося за останні тижні, згадати про це ніколи не завадить. Ми маємо виконувати свій обов’язок. По-друге, зміни, яких ми вимагаємо, мають конкретні імена та прізвища, і я вважаю, що найкращий спосіб ініціювати зміни – бути всередині ситуації. Я, звичайно, вважаю, що вони необхідні, але я також усвідомлюю, що RFEF перебуває у ситуації тотальної невизначеності. Тому хочу висловити вотум довіри людям, які прийняли він управління в даний момент. Мені ясно, що гравці не можуть виконати зміни, про які ми просимо, тому що наше призначення не в цьому.

По-друге, я думаю, ми маємо зіграти на дуже важливому турнірі, який може дати нам можливість виступити на Олімпійських іграх. Ми виграли чемпіонат світу і ми не можемо про це забувати. Всі гравці провели кілька жахливих тижнів після завоювання однієї з найважливіших вершин для іспанського спорту, і зараз мені особливо хочеться ходити на футбол, дивитися футбол і перш за все грати у футбол.

Я висловила те, що думаю, і що хочу робити. Не більше та не менше. Я хочу, щоб вся ця ситуація закінчилася раз і назавжди, і я знову почала думати лише про футбол, грати, дивитися та отримувати від нього задоволення”, – написала дель Кастільйо на своїй сторінці у «Твіттері»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *