Наставник жіночого Шахтаря прокоментував розгромну перемогу над Вересом

Роман Заєв

У матчі 4-го туру Вищої ліги Шахтар здобув комфортну перемогу над НК Верес. Тренер “помаранчево-чорних” Роман Заєв поділився емоціями щодо гри.

– Команда здобула другу поспіль упевнену перемогу. Які ваші враження від поєдинку?

Ми добре розпочали, у гарному настрої, і якби було більше вдачі, то рахунок міг бути іншим ще в першому таймі. Але добре, що команда біжить, має перевагу у швидкості мислення, ухваленні рішень, це мене як тренера тішить.

– Щодо результативності. Чи мали ви на увазі, що не вистачало реалізації моментів?

– Звичайно, майстерності трошки не вистачає у завершальній фазі атаки. Велике значення мають останні передачі, і з цієї точки зору ми, може, десь недопрацювали в плані результативності.

– У першому таймі обидві центральні захисниці отримали жовті картки. Як це вплинуло на побудову гри по перерві?

– Звісно, це в будь-якому разі впливає, бо в нас коротка лава. Увесь час попереджаємо гравчинь, щоб вони не хапали картки, але десь емоційно, десь на рівні суддівства воно завжди випливає. У перерві наголошували на тому, щоб команда більше контролювала м’яч, проте на сьогодні досвіду не вистачає, щоб упевнено тримати ситуацію у своїх руках.

– Два пропущені м’ячі – так само наслідок браку досвіду?

– Саме так, практично всі м’ячі, що ми самі собі привозимо, є результатом недосвідченості.

– Ваші заміни робилися вже з прицілом на матч з Дніпром-1?

– Авжеж, заміна Заборовець була обумовлена тим, щоб вона не отримала другу жовту картку. І також ми намагаємося давати ігрову практику тим дівчатам, які вже завтра мають бути в основному складі, бути лідерками. Наразі маємо футболісток, які, на жаль, випали з гри, тому молодші мають отримувати більше практики й бути конкурентоспроможними.

– Наостанок про позитив: сім голів було на будь-який смак! Який найбільше сподобався?

Ну, треба всі голи порахувати та прокрутити в голові, але вони всі важливі. З точки зору якості гри, результативності і стратегічної упевненості на майбутнє.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *