Скандал набирає обертів: футболістка Ермосо звинуватила Луїса Рубіалеса у тиску на неї

Ермосо

Футболістка збірної Іспанії Дженніфер Ермосо виступила із заявою, в якій заперечує, що давала згоду Луїсу Рубіалесу на поцілунок під час церемонії нагородження після фіналу чемпіонату світу.

«Хочу уточнити, що я в жодному разі не давала згоди на поцілунок, яким він мене обдарував. Я не терплю, коли мої слова ставляться під сумнів, і тим більше коли мені приписують слова, яких я не говорила», — наводить слова Ермосо Marca.

Також футболіста у себе в “Інстаграм” опублікувала офіційне звернення.

Я не хочу втручатися в поточні юридичні процеси, але почуваюся зобов’язаною заявити, що слова Луїса Рубіалеса, які пояснюють сумний інцидент, є категорично брехливими і є частиною маніпулятивної культури, яку він сам породив. Діалогу, про який говорить Рубіалес, не було, він не отримував моєї згоди на поцілунок. Також хочу ще раз повторити, що цей факт мені не сподобався.

Ситуація викликала в мене шок через контекст свята, і з часом, заглибившись у ті перші відчуття, я відчуваю необхідність засудити цей факт, оскільки вважаю, що жодна людина ні в якій сфері діяльності, чи то спортивної, чи соціальної, не повинен ставати жертвою такого типу поведінки без згоди. Я відчувала себе вразливою жертвою агресивного, імпульсивного, сексистського, недоречного вчинку без будь-якої згоди з мого боку.

Мене попросили зробити спільну заяву, щоб послабити тиск на президента, але в той момент у мене в голові була лише думка насолодитися історичним успіхом, досягнутим разом із моїми партнерами по команді. З цієї причини я інформувала федерацію та інших різних співрозмовників, а також ЗМІ та людей, яким я довіряю, що не робитиму жодних індивідуальних чи спільних заяв з цього питання. Я розуміла, що якщо зроблю це, то відверну увагу від головної події в такий особливий для мене та моїх колег момент.

Незважаючи на те моє рішення, я маю заявити, що на мене постійно чинили тиск, вимагаючи виступити із заявою, яка могла б виправдати дії пана Рубіалеса. Різними способами і через різних людей федерація чинила тиск також на моє оточення (сім’ю, друзів, колег тощо), вимагаючи, щоб вони дали свідчення, які мали мало спільного або взагалі не мали нічого спільного з моїми почуттями.

Впевнена, що ми як національна команда, яка стала чемпіоном світу, не заслуговуємо на таку маніпулятивну та ворожу культуру. Цей інцидент приєднується до довгого списку ситуацій, які ми, гравці, засуджуємо останніми роками, тому черговий кричущий факт, до якого я не з власної волі маю відношення, став тією соломинкою, яка зламала спину верблюду, в тому числі з тієї причини, що весь світ став свідком того, що сталося. Загалом подібне ставлення вже багато років є частиною повсякденного життя нашої команди.

З усіх цих причин я хочу підкріпити позицію, яку зайняла від самого початку, враховуючи, що я не зобов’язана підтримувати людину, яка вчинила цю дію проти моєї волі, в історичний для мене та для всього жіночого спорту момент.

Насамкінець я хочу чітко прояснити, що, хоча ці слова кажу я, всі футболістки в Іспанії і в усьому світі дали мені сили виступити з цією заявою. Зіткнувшись з таким виявом неповаги та нездатністю визнати власні помилки і прийняти на себе наслідки, я прийняла рішення більше не грати за збірну, доки її представляє нинішнє керівництво.

Дякуємо всім за слова підтримки та підбадьорення. Я знаю, що я не самотня, і завдяки всім вам ми рухатимемося вперед. Я залишаю вирішення цього питання людям із правозахисною організацією, яким я довіряю», – йдеться у заяві Ермосо, опублікованій у соціальній мережі футболістки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *