Володимир Пятенко: “Динамо бореться за бронзу”

Головний тренер жіночої команди «Динамо» Володимир Пятенко поділився враженнями від гри з «Шахтарем» (2:2) у рамках «Кубка ФК «Динамо» Київ на підтримку ЗСУ», а також розповів про тренувальний процес киянок.

– Цікавий матч вийшов, тож і емоції були, і забиті голи, і картки. «Динамо» для «Шахтаря» – завжди принциповий суперник. Але щодо турніру можу сказати, що дуже приємні враження складаються, і команди задоволені наданими умовами. Дівчата дуже непогано виглядають і я здебільшого задоволений ними.

– Спочатку була рівна гра з «Шахтарем», а потім пропустили…

– На жаль, буває таке, що втрачаємо концентрацію, як із «Колосом» наприкінці матчу програли. Але, до речі, сьогодні було дві гри в рамках турніру – «Маріуполь» мав грати з «Колосом», але вони поїхали на інший турнір, не попередивши, і ми замінили нашою другою командою – маленькими дівчатками, яким по 15 років, і вони гідно виглядали. Перший гол забили – щоправда, програли 1:4, але тренер суперника оцінив, що досить хороший спаринг ми їм надали. У нас перспективна молодь зростає.

– Як проходить підготовка до другої половини сезону?

– Були дворазові тренування. Ми з дівчатами з 9 січня працюємо, два тижні втягувалися у робочий процес, потім були дворазові тренування. З наступного тижня вже планомірно готуватимемося до чемпіонату. 12 березня старт із «Колосом» – все йде за планом.

– Рік тому думали про те, що гратимете на базі «Динамо»?

– Ми хотіли цього і мріяли про це. Слава богу, що дівчата прогресують і умови в нас хороші для тренувального процесу. Думаю, що все в комплексі дає хороший результат. Після першого кола ми на четвертому місці. Хотілося б усе й одразу, але так, на жаль, не виходить. Думаю, що маленькими кроками ми йдемо вперед.

– Якось коригували завдання на чемпіонат? Є лідери, але ви боретеся за бронзу.

– Ми боремося за бронзу, ми хочемо цього. Я казав у першому колі, що нам не вистачало таких ігор у літнє міжсезоння. Важко було суперників знайти, були певні проблеми. І вже під час чемпіонату дівчата здобували впевненість. З такими іграми та такими командами вони в будь-якому разі швидше прогресують.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *