Дружина колишнього гравця Колоса та Чорноморця відсудила у Ліона 82 тисячі євро

Сара Бьорк Гуннарсдоттір

Футболістка Сара Бьорк Гуннарсдоттір, яка є дружиною екс-гравця Колоса та Чорноморця Арні Вільхамссона, виграла суд проти клубу за невиплату повної зарплати під час вагітності.

Футболістка завагітніла на початку 2021 року, коли виступала за Ліон. Дівчина домовилася з клубом, що повернеться додому до Ісландії на час вагітності після того, як лікарі сказали їй, що слід припинити грати у футбол.

З січня 2021 року за правилами ФІФА футболістки мають право як мінімум на 14 тижнів відпустки у зв’язку з вагітністю зі збереженням двох третин зарплати. Однак Гуннарсдоттір виявила, що перестала отримувати платежі від Ліона, коли прибула до Ісландії.

Через це футболістка звернулася до суду та виграла його. ФІФА зобов’язала Ліон виплатити Сарі, яка зараз грає за Ювентус, 82 094,82 євро боргу плюс 5% річних з 10 вересня минулого року, допоки борг не буде погашений.

“Перемога відчувається важливіша за мене. Це гарантія фінансової безпеки для всіх футболісток, які хочуть мати дитину упродовж своєї кар’єри. Я хочу переконатися, що нікому більше не доведеться проходити через те, через що пройшла“, – написала Гуннарсдоттір у колонці про підсумки справи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *