Футболістка Кривбасу поділилася думками від старту сезону

Півзахисниця ЖФК «Кривбас» Христина Єрьоменко в інтерв’ю пресслужбі клубу розповіла про враження від старту сезону, поділилась думками про перспективи команди.

– «Кривбас» ще не пропустив жодного голу у свої ворота, забивши при цьому 26 у стартових 4 матчах. В чому секрет такого феноменального показника?

– У попередніх поєдинках наша команда впевнено діяла в обороні, не давала опонентам шансів для взяття воріт. Та, при всій повазі до суперників, різниця в класі між командами – суттєва. Ми були фаворитами в усіх матчах і просто добре зробили свою справу. Втрата очок у цих зустрічах була б для нас катастрофою. Така вже специфіка чемпіонату. Наразі на нас чекають дві лобові зустрічі з основними конкурентками: «Колосом» та «Ворсклою». Ці зустрічі можуть стати вирішальними у сезоні.

За останні роки рівень жіночого футболу в Україні виріс, та ми ще маємо багато працювати на усіх рівнях, щоб конкуренція змагань зростала.

– Поділись своїми амбіціями у спорті. Як має скластися кар’єра, аби ти могла нею пишатися?

– Я ніколи не зациклювалася на кар’єрі, як на чомусь глобальному, не гналась за якимись великими цілями. Просто дуже люблю спорт. Крім того, з дитинства відчувала у собі жагу до перемог. Ненавиджу програвати і завжди намагаюсь робити все можливе задля результату. Не важливо, це ключова гра чемпіонату чи просто тренування. Головне для мене – отримувати задоволення від футболу, тож, можна сказати, що моя кар’єра вже склалася.

Я давно граю у Вищій лізі. У складі «Житлобуду-1» ставала чемпіонкою, вигравала Кубок. Можу також відмітити свої успіхи у футзалі: срібні медалі чемпіонату Європи зі збірною та чемпіонство Вищої ліги у складі «Тесли».

– Назви три якості, які на твій погляд є найважливішими для гравчині твого амплуа.

– Гравчині, які грають у центрі, повинні володіти хорошим баченням поля, читати гру, приймати швидкі та правильні рішення. Звичайно, важливо, аби футболістка була обдарована технічно, адже гра у півзахисті – це, насамперед, «робота головою» та креатив.

– Хто з гравців чи гравчинь світового рівню є прикладом для тебе, чому?

– Чудовим прикладом для мене є Кріштіану Роналду. Це приклад того, як велика робота над собою призводить до колосальних успіхів.

– Ти пропустила останні матч через пошкодження. Як наразі себе почуваєш і чи слід чекати на твоє повернення у поєдинку з «Колосом»?

– Я вже відновилась та працюю в основній групі. Почуваюсь добре і готуюсь до гри з «Колосом».

– Розкажи про своє життя поза футболом. Чим ти цікавишся? Як проводиш вільний час?

– Крім футболу я вже чотири роки працюю дистанційно у хостинг-компанії. Зараз у нас немає особливо багато вільного часу. Коли він з’являється, я намагаюсь витрачати його на відпочинок. Незабаром у нас мають стартувати курси англійської мови, тож це добра нагода для саморозвитку.

– Зараз ситуація в країні знову загострюється, останніми днями збільшилась кількість ворожих обстрілів. Повітряна тривога іноді триває годинами. Чи дотримуєшся ти особисто правил безпеки?

– Коли починається повітряна тривога, ми всією командою дружно прямуємо до бомбосховища і чекаємо, коли обстріли припиняться. Ми не ігноруємо повітряну тривогу, адже у питаннях життя і смерті не можна нехтувати безпекою.

– Що можеш сказати про нашого наступного суперника – ковалівський «Колос»?

– Це хороша і дуже міцна команда, у якій є досвідчені гравчині. У цьому вони схожі на нас – суміш досвіду та молодості. Буде дуже цікаве протистояння, але з нас двох «Кривбас» – Це Ми! (сміється)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *