Тренер Шахтаря: Поразка від Ворскли була дуже болісною для нас

Наставник жіночого Шахтаря Роман Заєв поділився думками від гри минулого туру проти Ворскли, а також розповів, що очікує від гри з Ладомиром у другому турі Вищої ліги.

– Розкажіть про тренування перед зустріччю з Ладомиром.

– У грі є багато факторів, що впливають на результат: тактична підготовка, також ми намагаємось підтримувати інтенсивність навантажень.

Однак невід’ємною частиною підготовки є психологічна складова, тому першу половину тренування ми побудували так, аби дівчата розвантажились психологічно і вже на гарному емоційному фоні підійшли до основної частини заняття.

– Чи встигла команда морально відновитися після підсумку матчу з Ворсклою?

– Поразка була дуже болісною для нас, такі результати спричиняють велике психологічне навантаження. Ми намагаємось виховувати у дівчатах стресостійкість, що має бути в кожного спортсмена. Проаналізували матч із Ворсклою, рухаємося далі й у наступних поєдинках намагатимемось грати на позитивний результат.

– До Шахтаря приєдналися ще дві футболістки – на яких позиціях вони виступатимуть і чи зіграють з Ладомиром?

– Ситуація змушує розширювати склад, і ці дві футболістки кількісно посилять атаку. Сподіваємось, і якісно нас посилять. Гра покаже, як усе буде, але в разі потреби задіюватимемо їх.

– Минулого сезону на кожен матч Шахтар виходив у статусі фаворита – хто ним буде в грі з Ладомиром?

– Складно сказати, адже ми проводимо перший сезон у Вищій лізі. Тестуватимемо суперника, а він – нас. Ладомир завжди вирізнявся гарною організацією, навіть незважаючи на те, що пішло багато гравчинь. Вони мають школу, що якісно працює. Усі збірні України – U17, U19 і жіноча збірна – практично на 50% складаються з вихованок цієї школи. Чекаємо гарного футболу, а переможця визначить гра.

– Цілі «Шахтаря» досі є незмінними – перемога в кожному матчі?

– Безперечно. Незалежно від того, проти Ворскли чи Ладомира, Шахтар грає лише на перемогу та відштовхується лише від максимальних результатів”, – сказав Роман Заєв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *