Українська футболістка дебютувала за дубль Вольфсбурга

Вихованка харківського футболу приєдналася до жіночої команди ФК “Вольфсбург” Німеччина.

Марина Птицина свій новий футбольний сезон розпочала у 2-й німецькій Бундеслізі, у складі команди “Вольфсбург-2” (Німеччина) і виступає під 26-м номером.

Зважаючи на юний вік, Марина також паралельно має змогу грати і у дівочій Бундеслізі серед команд до 17 років. Нагадаємо, що Птицина являється наймолодшою футболісткою дівочої збірної команди України WU-17. У 2021 році Марина дебютувала у складі команди і одразу відзначилася результативним ударом у ворота збірної Північної Македонії.

За матеріалами порталу fussball.de: 15-річній дівчині довелося покинути рідну країну разом з мамою. Загарбницька війна росії проти України перевернула її життя. Нова країна, нові друзі, нова школа, нова мова – все одразу.

«Я зустріла багато доброзичливих і приємних людей, і тутешній ландшафт трохи нагадує мені мою батьківщину. Проте шкільна система в Німеччині дуже відрізняється від української. Я вдячна родині, яка дала притулок мені та моїй мамі», – розповідає Марина.

«Футбол відіграє важливу роль у моєму житті. Я почала, коли мені було сім років. Зараз я тренуюся майже щодня, хоча дозволяю собі один день на тиждень і відпочивати. Я хочу стати професійною футболысткою, тому зараз готуюся, щоб мій старт у «Вольфсбурзі» був успішним. Місцева Асоціація дуже багато зробила для мене і, серед іншого, організувала для мене місце в школі та проживання», — каже футболістка.

«Я хочу заробляти на життя завдяки футболу і втілювати в життя свою мрію. Моя мета — порівняти себе з найкращими гравчинями світу. Ось чому я хочу грати в Лізі Чемпіонів, і спробувати виграти цей титул. А також я хочу потрапити до складу національної жіночої збірної України. Я віддам все, щоб досягти всього цього», – підсумувала Марина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *