“Це зрада по відношенню до рідних і до країни”: футболістка збірної України не розуміє тих, хто лишився грати в РФ

Голкіперка жіночої збірної України з футболі Ірина Саніна розповіла, що думає про санкції від УЄФА та ФІФА в бік РФ.

Не знаю, хто після такої війни і їх нелюдських дій захоче потім з ними десь грати у будь-якому виді спорту. Санкції мають продовжуватися, ми підтримували акцію відсторонення російського спорту від всього. Кажуть “спорт поза політикою”, але давайте будемо відвертими, це не так. Правильно, що від них пішов Adidas, футбольний спонсор їх збірної, в них відразу забрали фінал ЛЧ. Це правильно. А чому ні?

Я не думаю, що якомусь європейцю і тим більше нашому народу захочеться поїхати на той фінал ЛЧ. Ні, він краще вдома подивиться. Санкції багато говорять про відношення до цих людей з росії. Це правильно, і це не лише прохання наших українців, щоб вони пішли зі спорту, весь світ пішов на це“, – сказала вона.

Також Ірина Саніна поділилась думками щодо українців, які лишились грати в РФ.

Вони навіть зараз можуть грати в росії, а їх рідні знаходяться в Україні. І вони мовчать про це. Чесно кажучи, для нас це нонсенс. Коли твоя сім’я сидить в Харкові, твоє місто під обстрілами, а ти десь граєш в росії та мовчиш про це, не знаю, що такій людині можна втрачати.

Вони все знають і розуміють, але я промовчу. Це зрада по відношенню до рідних, до міста, до країни. Це їх вибір. Хоча, що вони бояться? Автозака? І сидять там далі, працюють і платять податки на ту ж саму ракету, яка полетить в твоє місто. Неможливо зрозуміти це“, – заявила Ірина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *