“Хочеться мати хоча б 2-3 тисячі євро в місяць”: зірка збірної Німеччини – про зарплати в жіночому футболі

Півзахисниця Баварії та збірної Німеччини Ліна Магулль поділилася думкою про різницю зарплат у чоловічому та жіночому футболі.

Мені не потрібно 10-20 мільйонів євро на рік. Ясно одне: наші зарплати мають зростати, щоб усі, а не лише футболістки збірної могли займатися своїм видом спорту професійно. Високі зарплати чоловіків мають бути скориговані ще й тому, що вони сильно завищені, порівняно з багатьма іншими професіями.

Футболістки з другої ліги повинні так добре заробляти, щоб нікому не доводилося більше працювати неповний робочий день. Ми говоримо про мінімальну зарплату в €2-3 тис. на місяць. Тільки так можна стійко просувати розвиток жіночого футболу», — наводить слова Магулль Bild.

27-річна футболістка виступає за Баварію з 2018 року. До цього грала за Фрайбург та Вольфсбург. На її рахунку 19 забитих голів у 60 матчах за збірну Німеччини.

Нагадаємо, раніше жіноча збірна Німеччини достроково вийшла до чвертьфіналу жіночого чемпіонату Європи – 2022. Також у наступну стадію турніру пройшли англійські футболістки. У групі В суперниками збірної Німеччини є Іспанія, Данія та Фінляндія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *