Олаф Шольц закликав вирівняти зарплати чоловіків і жінок у футболі

Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловився про необхідність рівної оплати праці футболістів та футболісток.

“Зараз 2022 рік. Жінкам та чоловікам треба платити однаково. Це стосується й спорту, особливо національних команд“, – написав Шольц на своїй сторінці у соціальних мережах.

Нагадаємо, раніше жіноча збірна Німеччини достроково вийшла до чвертьфіналу жіночого чемпіонату Європи – 2022. Також у наступну стадію турніру пройшли англійські футболістки. У групі В суперниками збірної Німеччини є Іспанія, Данія та Фінляндія.

Жіночий чемпіонат Європи – 2022 триватиме до 31 липня. Фінальний матч буде зіграний на лондонському стадіоні “Уемблі”. Чинний чемпіон Європи – жіноча національна команда Нідерландів.

Менеджер збірної Німеччини та член президії Німецької футбольної спілки (DFB) Олівер Бірхофф відреагував на висловлювання канцлера Німеччини Олафа Шольца, який раніше заявив про необхідність забезпечення рівної оплати праці футболістів та футболісток.

«Я здивований цією заявою. Був би радий запросити його до нас та обговорити деякі цифри. Вже багато покращилося, але ми намагаємося зробити так, щоб забезпечити рівні умови. Важливо стежити, щоб змагання тривали», — наводить слова Бірхоффа Sky Germany з посиланням на ARD.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *