Футболістка Тетяна Романенко: На українську мову треба було перейти ще 10 років тому

Українська футболістка французського Реймсу Тетяна Романенко розповіла, як у місті збирали гуманітарну допомогу для України.

Багато людей приносили одяг, купляли в супермаркетах їжу, памперси, різне. Тут ще є комерсанти. Так вони передавали гігантські палети з картоплею, із водою, консервами. Уже в Україні воно роз’їжджається по містах, куди кому треба.

Також тут є волонтерська асоціація. Але вони більше надають допомогу тим, хто в Реймсі. Тобто вони збирають гуманітарку, а потім роздають тим, хто приїхав. А все, що залишається, потім відправляють до України.

Мене ще запрошували на благодійний вечір із аукціоном. Тут продавали шампанське, зібралось доволі багато заможних людей. І під час аукціону одна пляшка могла спочатку коштувати 500 євро, а й йшла з молотка вже за 3 тисячі. А були пляшки, які на початку коштували 3 тисячі.

Я вже не бачила, які ціни були далі, бо було пізно. Знаю, що гроші, які зібрали, передали організації «Лікарі без кордонів». Тобто це лікарі, які їздять допомагати до інших країн. Наприклад, із Франції до України”.

У мене є моя країна, у мене є моя мова, і треба було перейти на українську ще років десять тому, тому що це правильно. Тому що говорити своєю мовою – це нормально. Так, я зараз поки що іноді спілкуюсь російською, але я хочу говорити своєю рідною українською красиво. Тому що я народилась в Україні. Думаю, що за три місяці я вже буду гарно розмовляти українською“, – сказала Тетяна Романенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *