Президент жіночого ФК Маріуполь розповіла про долю команди

Президент жіночого клубу Маріуполь Яна Винокурова розповіла, як війська РФ вторглися до міста.

«Війна розпочалася 24 лютого о 6-й ранку. Мені зателефонувала Каріна (тренер команди – прим.) та сказала, що почалася війна. Ми спочатку не дуже серйозно все це сприйняли, тому що в Маріуполі в принципі часто бахкало десь на околиці. Ми трохи до цього звикли, що періодично чути постріли.

Але коли вона сказала, що дзвонять люди з Харкова, Києва, що бомбардують уже столицю та інші міста – вже зрозуміли, що ситуація справді серйозна. Це не така ситуація, яка була у 2014 році. Війна вже розпочалася масштабна.

У нас була база у центрі міста, гуртожиток, де жили дівчата. Кого змогла – забрала до себе додому, бо маю приватний сектор, є підвал. Ми жили 8 років із тим же батальйоном «Азов» у Маріуполі. Нас у принципі ніхто ніколи не чіпав.

Коли настала війна – почалися різні провокації. Особисто я не бачила, хто звідки стріляв. Але найбільше місто почали завдавати авіабомби. У нас літаків нема, це розуміли навіть люди. Скидали на звичайні житлові будинки. Хто скидав? Звичайно, тільки російські війська можуть їх скидати. В наших, українських, такої техніки немає.

Можна казати різне, хто провокував, обстрілював. Але суть лишається одна – Росія прийшла на нашу територію. Ми їх не кликали. Захищати нас не треба.

Наша команда зараз розірвана. Частина не мала вибору, вони в Росії знаходяться, їх під Новоазовськ (зараз тимчасово окупована військами РФ територія України – прим.) вивезли. Частина залишилася у підвалах, частина – містами України, частина вже виїхала закордон», – сказала Яна Винокурова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *