Тренер Динамо підтримує рішення УАФ забрати у Тимощука всі нагороди

Український тренер Володимир Пятенко, який працював наставником донецького Металургу, камянської Сталі, а зараз очолює жіночу команду Динамо, розповів, що думає про відношення до росіян від простих українців.

– Наразі актуальне питання про те, як українці ставитимуться до росіян після війни.

– У мене завжди було нормальне ставлення до росіян. Я ж на території Росії народився, грав там, в українських командах нормально спілкувався з людьми із цієї країни. Ніколи не було ніякої ненависті. Але про таке ставлення з боку всіх українців, гадаю, вже можна забути. Надовго чи навіть назавжди.

Ми, звичайно, виживемо, переможемо, все переживемо, але я не уявляю, як росіяни дивитимуться українцям у вічі після всієї цієї війни. Є люди, які розуміють, що відбувається, вони підтримують Україну, але не можуть вийти на вулицю, влаштувати акції, бо живуть у поліцейській державі, де за будь-яку інакодумність б’ють, саджають у в’язницю.

Є й ті, хто підтримує війну – ось від цього найстрашніше. І ось не зрозумієш – вони так заграють із владою і намагаються вилизати дупу або справді так думають. Якщо друге, це повний треш і жах. Ще страшно, коли наші співвітчизники, люди з українськими паспортами живуть у Росії та мовчать.

– Ви маєте на увазі Анатолія Тимощука?

– Так таких багато в Росії, просто Тимощук – найвідоміша особистість, тому про нього і говорять.

– Ви погоджуєтеся з тими заходами, які були до нього застосовані – позбавлення всіх титулів та звань?

Все по заслугах. Час розставив все і всіх на свої місця. У такі тяжкі часи, у період війни проявляється характер людини, якості, ставлення до країни. І не важливо, що ти робив раніше – носив чи не носив вишиванку, співав гімн чи мовчав. Все видно саме у найтяжчі періоди. А те, що було раніше, йде на другий план“, – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *