Тренер жіночого Динамо: В перші 10 днів війни евакуювали 300 дітей з коледжу імені Піддубного

Відомий український наставник Володимир Пятенко, який зараз очолює жіночу команду Динамо, поділився спогадами про перші дні війни.

Навіть 24 лютого не міг повірити, що таке сталося. Був шок, нерозуміння того, що відбувається. Так, казали іноді, що Росія може напасти такого числа, але я до останнього не вірив.

До війни звикнути, звичайно, неможливо, але ми адаптувалися, без паніки та без істерик допомагаємо одне одному. Сьогодні Україна так об’єдналася, що, щиро скажу, такого єднання я ніколи не бачив. У нас зараз одна партія – це Україна, для всіх один президент – Володимир Зеленський.

Немає різниці, якої ти національності, якого віросповідання – всі за Україну. І величезна подяка, низький уклін тим воїнам, які нас захищають на передовій.

Мене приємно дивує, з яким бажанням люди йдуть у тероборону, як ідуть захищати країну. Бачу, як навіть ті, хто на початку війни поїхав на захід України, повертаються до своїх будинків, до Києва, до інших міст, і йдуть у тероборону, волонтерять.

Сьогодні вся країна допомагає одна одній. Абсолютно незнайомі люди стали близькими. Я знав, що українці добрі та мужні люди, але щоби нація наскільки об’єдналася – це дорогого варте. І ми обов’язково переможемо, бо на нашому боці правда.

Окрім того, що я працюю тренерською у жіночій команді київського Динамо, також відповідаю за підготовку юних спортсменів в олімпійському коледжі імені Піддубного. І в перший день війни головним завданням для мене та моїх колег стало забезпечити безпеку дітей – близько 300 людей.

З 24 лютого ми евакуювали дітей, це зайняло 10 днів. Також ми швидко обладнали підвал, ночували там з хлопцями, забезпечували харчуванням усіх, хто не встиг виїхати з Києва. Деякі мої колеги записалися до тероборони, а я на своєму місці їм допомагаю, волонтерю”, – сказав Володимир Пятенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *