Колишня легіонерка Житлобуд-1: Україна – вільна, мені було добре в Харкові

Голкіперка Марія Свідунович перед стартом сезону поповнила Житлобуд-1, але через початок військових дій РФ в сторону України вимушена була покинути клуб та повернутись в Білорусь. В інтерв’ю вона розповіла, що думає про Україну.

– Україна – яка вона?

– Вільна. Коли перетнула після переходу в Житлобуд-1 білорусько-український кордон, одразу це відчула. Мені було дуже комфортно та добре в Україні. Я тільки з теплом у душі можу відгукуватися про цю країну. Там мешкають прості, веселі, добрі люди. Негативу в них взагалі немає.

В Україні люди більш розкуті, ніж у Білорусі. Відкриті, але скромні. Схиляють до себе, не соромляться підійти і запитати що-небудь. Відчувала, що завжди може допомогти. Будь-коли готові до діалогу, агресії взагалі не помітила. В Україні не заганяються, що про тебе думають інші. У Білорусі, мабуть, інакше з цим. У нас люди скуті. Хоча прямих глобальних відмінностей не помітила: просто не акцентувала на цьому увагу – може через те, що ходжу на своїй хвилі.

– Немає якоїсь заздрощів до українців через те, що проблеми лише об’єднали народ?

– Заздрості точно немає. Швидше повага. Це чудовий приклад для інших. Розумію, що українці згуртувалися не від доброго життя. Щиро кажучи, сумний привід“, – сказала Марія Свідунович.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *