Луїс Кортес: Говорю з УЄФА, щоб допомогти українським футболісткам

Іспанський тренер Луїс Кортес, котрий осінью минулого року очолив жіночу збірну України, дав коментар для BBC про війну росії в Україні.

У ніч перед початком війни ми поїхали до Києва вечеряти. Все було нормально. Ми виграли Turkish Women’s Cup серед жінок – це був перший раз, коли жіноча збірна України щось виграла. Лише через два дні після цих неймовірних емоцій в Україні почалася війна. Мені було дуже важко це зрозуміти.

Ситуація була хаотичною та шаленою. Нам дуже пощастило виїхати. Дівчата, які лишилися, зараз ховаються в укриттях.

У цьому випадку можна сказати, що футбол нас врятував. Це правда, що я зараз у безпечнішій ситуації, але хочу допомогти цим людям. Контактую з УАФ, урядом, а також деякими асоціаціями українського народу тут, в Іспанії, які збирають ліки, одяг та їжу, щоб везти в Україну.

Також говорю з УЄФА та іншими футбольними асоціаціями, щоб спробувати допомогти футболісткам знайти нове життя у футболі. Особливо тим гравцям за межами України, які можуть грати в іншому клубі, тому що їм потрібно заробити гроші, щоб допомогти своїм сім’ям.

Але також намагаюся думати, чи є якийсь варіант допомогти футболісткам виїхати з України не для того, щоб грати у футбол, а просто залишитися в живих“, – сказав Луїс Кортес.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *