Лідерка збірної України назвала головні проблеми жіночого футболу в країні

Гравчиня збірної України Ольга Бойченко дала інтерв’ю, в якому вказала на головні проблеми жіночого футболу в країні, а також зізналась, що вважає, що в наступному сезоні рівень Вищої ліги зросте.

– Які проблеми є в українському футболі?

― Багато не назву. Як у всіх, мабуть. Наприклад, у когось є фінансові проблеми, у когось немає можливості тренуватися в нормальних умовах, у когось є труднощі з проведенням зборів. Буває, що у місті є складнощі з інфраструктурою. Звісно, ​​хочеться стабільності для клубів.

Наприклад, Житлобуд-1 має можливість проводити збори. Нам надають поле для тренувань тощо. Було б чудово, якби жіночому футболу більше допомагала міська влада. Бо команди є, а умови для розвитку не завжди створюються.

― І з популяризацією, мабуть, є проблема?

– Так. Коли ми грали в Лізі чемпіонів, в Харкові висіли банери. Люди чули про наші матчі, обговорювали їх, приходили на матчі. А на поєдинках чемпіонату хто збирається? Батьки, друзі, дідусі та бабусі. Можливо, дається взнаки пандемія. Але й до неї чисельність уболівальників на трибунах була невисокою. Хочеться більше.

― Ви помічаєте позитивні моменти у розвитку жіночого футболу в Україні?

– Намагаюся. Наразі «Кривбас» з’явився у Кривому Розі, у Києві ― «Динамо» та «Шахтар». Бачу, що люди бажають розвивати жіночий футбол. В нас багато молодих, перспективних футболісток.

Добре було б запрошувати якихось іноземних тренерів. Загалом, позитивна тенденція є. Збірну Україну зараз очолив новий іспанський тренер Луїс Кортес. Можливо він дасть поштовх до прогресу.

― А національний чемпіонат прогресує? З’явилися нові клуби, наступний сезон може стати ще цікавішим?

– Так. Ми вже грали із «Кривбасом». Команда в 2021 році з’явилася і вже зуміли зарекоментувати себе гідно. Ми виграли (2:0), але, думаю, що для криворізької команди це лише початок. Вважаю, що чемпіонат справді стане цікавішим“, – сказала Ольга Бойченко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *