Луїс Кортес розповів, що варто змінити в жіночому футболі України

Наставник жіночої збірної України Луїс Кортес розповів, що треба змінити в українському футболі.

В Україні ситуація у жіночому футболі така сама, як в Іспанії 10-15 років тому. Нам потрібно багато чого змінити, починаючи з менталітету людей. Вони повинні зрозуміти, що жіночий футбол – це нормально, що багато жінок можуть грати у футбол і можуть це робити дуже добре.

Вони повинні розуміти, що можуть отримувати задоволення від перегляду жіночих футбольних матчів. Це перше, що ми маємо змінити, але це найскладніше.

Ми також маємо змінити те, як працює збірна, починаючи з методики. Ми збираємося спробувати застосувати нову методику у збірних, ми працюємо над цим не лише у першій команді, але й у юнацькій, U-17, U-16, тому що ми думаємо, що маємо змінити те, як вони розуміють процес тренувань.

Після цього ми хочемо допомогти кожному клубу підвищити рівень свого персоналу, гравців. Ми думаємо, що у нас багато можливостей підвищення рівня тренерів, фізіотерапевтів, лікарів, тренерів з фізпідготовки працюємо над програмою для цього.

Це правда, що ми повинні зробити деякі зміни на вершині піраміди, але ми повинні побудувати піраміду з основи. Це означає, що ми маємо збільшити кількість молодих дівчат, які грають у футбол, і якщо ми цього хочемо, ми маємо інвестувати гроші, створювати приклади.

В Іспанії, наприклад, дуже добре, що у нас є Алексія Путельяс як приклад, тому що багато молодих дівчат хочуть бути схожими на Алексію і з цієї причини вони починають грати у футбол у дуже молодому віці“, – сказав Кортес.

До роботи в збірній України Луїс Кортес очолював Барселону, з якою вигравав жіночу Лігу чемпіонів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *