Жіноча команда Кривбасу проведе збори в Туреччині

Головна тренерка криворізького жіночого ФК Кривбас Аліна Стеценко у інтерв’ю розповіла клубним журналісти про підсумки міжсезоння, підготовку до зимового Кубку України, який пройде у Кривому Розі та збори команди в турецькій Анталії.

– Коли ми почали формувати команду жіночого «Кривбасу» мали на меті не лише перемогати, а й розвивати футбол у Дніпропетровській області та в Україні загалом. А робити це ми плануємо тільки професійно.

– Це ваша перша робота тренером в Україні. Як зараз, пропрацювавши півроку, можете оцінити рівень жіночого футболу в Україні?

– Для мене це велика честь працювати у такому клубі як «Кривбас», з професіоналами своєї справи. Тут акцент роблять на розвиток жіночого футболу та є чіткий шлях індивідуального розвитку гравця.

Я взагалі давно стежу за жіночим футболом саме України. Тому що довгий час працювала тренером збірної Молдови, і тоді доводилося добре вивчати суперників, щоб підготуватися до ігор. Видно, що рівень жіночого футболу в Україні зростає щороку, маю на увазі рівень гри жіночих команд.

Також хочу сказати, що мене приємно здивувало те, що зараз в Україні дедалі більше вболівальників відвідують жіночий футбол. Жіночий футбол – новий тренд, а, отже, ми недаремно працюємо й граємо.

– У вас великій досвід у тренерській практиці жіночого футболу. Поділіться своїми методами підготовки футболісток, які ви перенесли на тренування жіночого ФК «Кривбас»?

– Для мене, як для тренера, одним із головних критеріїв успіху є підготовка фізичних кондицій гравців команди. На початку роботи з командою та протягом підготовки до чемпіонату та Кубку України працювали з акцентом на селекцію та тактику. Але через те, що були великі перерви у чемпіонаті, ми змінювали акцент підготовки на фізику. Також під час кожного тренування я звертаю увагу на ментальний аспект, ми це називаємо ще коучинг.

– Що можете сказати про підготовку наших футболісток у кінці та на початку сезону?

– Не буду оцінювати рівень підготовки на старті: дівчата у нашій команді зібрані сильні. Але скажу про рівень підготовки зараз: хороший рівень, який дає можливість нам протистояти сильним командам та боротися за призові місця. Але ми на цьому не зупиняємося і будемо працювати та вдосконалюватися далі.

– Наша команда закінчила 2021 рік у чемпіонаті України на третьому місці. Чи очікуваний був такий результат для вас?

– На початку чемпіонату я розуміла, що команда у нас нова й тільки сформувалася, тому ставила завдання перед футболістками конкретно на кожний матч. Ми фінішували на третьому місці, що дає нам можливість у другому колі у групі з шістьох команд боротися за призові місця.

– Які у вас очікування від наступної частини сезону? Поділіться планами команди, будь ласка.

– Збір та перші тренування жіночого «Кривбасу» у 2022 році розпочнуться у січні. Я можу поділити підготовку на три етапи: перший етап – медогляд, тестування, загальна фізична підготовка; другий етап – спеціальна стадія підготовки до матчів Зимового Кубку України; третій етап – схильність до ігрового фактору“, – сказала вона.

Збір в Анталії, де заплановано низку міжнародних ігор. Після повернення з Туреччини – поновлення чемпіонату та Кубку України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *