Луїс Кортес розповів, що потрібно покращити збірній України, щоб показувати кращу гру

Луїс Кортес, який недавно став головним тренером жіночої збіної України, розповів, що треба покращити футболісткам аби гідно грати проти топ-збірних.

 Перші півгодини Україна грала впевнено, але потім нашим футболісткам було непросто долати високий пресинг шотландок. Чи була команда фізично готова протистояти британкам протягом усіх 90 хвилин?

— Я думаю, що в цьому ми повинні покращуватися. Ми маємо поліпшувати рівень фізичної підготовки, щоб мати можливість на рівних змагатися з великими командами. Але це залежить від кожної з наших дівчат, і я впевнений, що вони зроблять усе можливе в майбутньому, щоб це сталося. І, звичайно, ми тут, щоб допомогти їм розкритися і стати ще кращими.

 Що хорошого ви побачили у своїй першій грі на посаді головного тренера збірної України? І які проблеми потрібно вирішити до зустрічі з Угорщиною?

— Я бачив багато позитивного протягом матчу: ставлення команди, адже дівчата викладалися максимально впродовж усієї гри, намір зберігати м’яч, грати впевнено й завжди захищатися як команда. Але ми також повинні покращити деякі речі. Наприклад, у другому таймі ми дуже швидко втрачали м’яч після того, як його відбирали. Найкращий спосіб захистити потрібний результат — це утримувати м’яч.

 Що ви сказали дівчатам у роздягальні після гри? Вони засмучені, адже перемога була так близько?

— Так, вони переживали через пропущений гол. І це дійсно боляче, коли ми були близькі до такої важливої перемоги, але так і не досягли її. Я сказав дівчатам, що вони повинні бути задоволеними кінцевим результатом, тому що це все-таки одне очко на «Хемпден Парк» проти дуже хорошого суперника. Ще я сказав, що дуже пишаюся тим, що я — тренер цієї команди. Упевнений, що ми будемо ставати все кращими у майбутніх матчах”, – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *