Луїс Кортес розповів, чому погодився очолити збірну України

Іспанський тренер Луїс Кортес декілька днів тому очолив жіночу збірну України. В інтерв*ю він розповів, чому погодився працювати в Україні.

“Президент УАФ Андрій Павелко звернувся до мене й сказав, що асоціація зацікавлена в мені в якості головного тренера жіночої збірної України. А також у впровадженні програми розвитку жіночого футболу в країні. Я сказав “так”, адже це дуже амбітний проєкт.

Сподіваюся допомогти Україні підсилити позиції в жіночому футболі в наступні роки.

Цілі? Зробити сильнішим жіночий футбол України, причому це стосується не лише головної команди, але й дівочих національних збірних. Ми прагнемо виховати нове покоління молодих футболісток. А ще ми намагатимемося вивести цю команду на новий рівень, щоби показувати хороший футбол, із ким би дівчата не грали.

Ми виконали великий обсяг роботи в останні кілька тижнів, переглянувши багато матчів за участю команди, а також футболісток в їхніх клубах.

Думаю, що рівень цієї команди — досить хороший. Навіть кращий, ніж дівчата самі думають або хтось інший так вважає. Але ми маємо допомогти їм у розвитку, вивести їх на новий рівень, щоб у майбутніх матчах ми змогли побачили найкращі версії цих виконавиць.

Перший крок — представити нові концепції або, можливо, навіть нові шляхи ведення гри. Це ідеї, які близькі мені та моєму тренерському штабу. Ще один не менш важливий крок — зміцнити віру дівчат у самих себе. Вони мають грати спокійно та з упевненістю.

Ми не збираємося на них тиснути з приводу прийдешніх матчів, адже в нас є лише чотири дні на підготовку. Але ми збираємося допомогти їм бути впевненішими в собі, щоб їхня гра ставала все кращою. Можливо, не в найближчі чотири дні, але, упевнений, ефект буде вже за місяць“, – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *