Зінченко: “Іспанія – фаворит в нашій групі”

Головний тренер жіночої збірной України по футболу Наталія Зінченко поділилась очікуванням від гри з Туреччиною.

“— На відміну від збірної України, футболістки Туреччини вже стартували у відбірному турнірі чемпіонату світу. І вже була нагода переконатися, що вони — гідні суперниці, адже кілька днів тому вони зіграли внічию з амбітною Португалією й справили приємне враження. До речі, два роки тому мої підопічні вже проводили спаринг із туркенями й упевнено перемогли — 4:0, але з того часу склад опоненток зазнав серйозних змін.

— На підготовчий збір перед поєдинком із Туреччиною приїхали всі футболістки, яких ви хотіли бачити?

— Відсутня тільки Ніколь Козлова, яка цими днями зайнята в матчах за студентську команду в США, де вона навчається. Є домовленість, що Ніколь приїде до Києва 18 жовтня вже безпосередньо для підготовки до стартового поєдинку відбору, з Фарерськими островами. Усі інші завзято готуються, серед них і три легіонери — Дар’я Кравець («Фіорентина», Італія), Таміла Хімич («Спліт», Хорватія) та Надія Куніна («Лінчепінг», Швеція).

— Чи не забракне вашим підопічним ігрової практики, аби у всеозброєнні підійти до матчу з туркенями?

— Більшість із них уже провела цього сезону в клубах вісім-дев’ять календарних поєдинків, і цього достатньо.

— Стартували у відборі чемпіонату світу не тільки туркені, але й наші суперниці по груповому турніру. Чи була у вас можливість переглянути відеозаписи матчів за їхньою участю?

— Ще ні, проте поки що все очікувано. Зокрема, своєю розгромною звитягою над Фарерськими островами Іспанія підтверджує, що буде фаворитом нашої групи. До речі, відеозаписи поєдинків Фарерські острови — Іспанія та Угорщина — Шотландія вже є в моєму розпорядженні, і після спарингу з Туреччиною я займуся їхнім вивченням і аналізом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *