Президент топ-клубу УПЛ розкритикував Ярославського

Металлист

Почесний президент СК Дніпра-1 Юрій Береза розкритикував Олександра Ярославського, який анонсував повернення Металіста, але не дотримав слова.

– Ми якось спілкувалися з вами, коли мова зайшла про «Металіст», ви сказали, що ви не Ярославський, щоб красти чужу емблему та кольори. Яка зараз у вас думка, коли з’явилася інформація, що є проблеми з боргами через правонаступництво «Металіста» та «Карпат», а СК «Дніпро-1» – чистий та незалежний клуб, що визнано УЄФА?

– Можна вкрасти все: і кольорі й емблему, але я хочу нагадати один вислів: «Життя – це супермаркет: бери що хочеш, але на виході каса і за все треба буде заплатити». Не хочу лізти в харківський футбол, але хочу сказати, що коли цькували «Металіст-1925», я встав на їх бік і це була принципова позиція.

Мені не подобається шоу, яке було влаштовано з поверненням «Металіста». Є правове поле та є власники клубів, у тому числі ФК «Дніпро» і СК «Дніпро-1».

Якщо ми захочемо взяти емблему, то треба йти в УЄФА, розв’язувати питання з боргами, є купа юридичних питань. Я поважаю всіх вболівальників. Вболівальник – це основа футболу, але з іншого боку, вони не можуть впливати на власника. Тільки він вирішує, що робити далі з клубом.

А традиції вони все одно зберігаються, товариству «Дніпро-1» 8 років, а спортивному клубу буде 6 років, в ті часи (8 років тому – прим.) ще ФК «Дніпро» гримів у Європі, доходив до варшавського фіналу. До речі, що символічно, після створення громадської організації, перший товариський матч був саме з ФК «Дніпро». Проти нас у полку «Дніпра-1» грали Зозуля, Шахов та інші.

Найбільш важливе, що в Дніпрі є великий футбол, хотілось би, звичайно, щоб матч Ліги чемпіонів в наступному сезоні прозвучав на «Дніпро-Арені», ви не уявляєте, яка це мрія для мене. Ще раз кажу, що сектор за воротами буде для всіх, хто воював в цій війні з 14-го року включно, це вже рішення, прийняте мною і воно незмінне, – сказав Береза.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *