Відомий український тренер пояснив, чому Зоря без шансів програла Маккабі

ФК Зоря

В польському Любліні футболісти «Зорі» в черговому поєдинку групового турніру Ліги конференцій поступилися «Маккабі» з Тель-Авіва – 1:3.

– Перед матчем я вище оцінював шанси «Зорі». Все ж, через конфлікт з Палестиною чемпіонат Ізраїлю призупинено й брак ігрової практики повинен був негативно позначитися на спортивній формі футболістів «Маккабі».

– Чому «Маккабі» забезпечив собі комфортну перевагу в рахунку ще в першому таймі?

– В футболі майже все закономірно. Ще календарні поєдинки «Зорі» в чемпіонаті УПЛ засвідчували, що у луганчан вразливе місце – в центрі оборони. Ось цими прогалинами в захисних редутах досвідчені футболісти «Маккабі» скористалися майстерно. Особливо показовими були 2 і 3 забиті м’ячі, коли гравець гостей Перец підключався з глибини поля і залишившись без опіки спокійно вражав ціль. А стопери Джордан і Батагов перебували в ролі сторонніх спостерігачів. Та й кіпер Турбаєвський не продемонстрував вміння «читати» гру в цих епізодах і, як заворожений стояв на лінії воріт.

– Чи все так було безнадійно для «Зорі» у вчорашньому протистоянні?

– Мені сподобалося, як луганчани швидко долали відстань від оборони до чужих воріт, динаміка в їхньому наступі. Вони завдали 14 ударів в площину воріт гостей, але, повторюю, все зводила нанівець катастрофічна гра в центрі захисту. Адже гості могли забити ще, хоча слід віддати належне й їхньому воротареві Москері, котрий виручив у кількох епізодах.

– Наразі турнірне становище «Зорі» значно ускладнилось?

Проте воно ще не критичне. Передусім, слід серйозно попрацювати над помилками в обороні, а атакуючий потенціал луганчан дає підстави сподіватися, що забиті м’ячі від них нікуди не подінуться. От тільки «Зоря» вже не має права на помилку. Інакше про вихід до наступного раунду можна забути. І починати надолужувати прогаяне треба вже 25 листопада з перемоги над вчорашнім кривдником в перенесеному поєдинку першого кола, – сказав Чанцев у коментарі для Sport.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *