Даріо Срна підбив підсумки матчу Шахтаря проти ЛНЗ в УПЛ

Даріо Срна

В.о. головного тренера «Шахтаря» Даріо Срна дав прес-конференцію після матчу 11-го туру УПЛ з ЛНЗ Черкаси (3:0), в якому він дебютував на тренерському містку команди.

– Даріо, це був ваш перший матч як тренера. Що ви відчували?

– Я сам себе здивував сьогодні, тому що не було мандражу.

– І друге запитання: ви казали, що мінятимете футболістів, якщо вони не бігатимуть понад три хвилини, як із цим було сьогодні?

– Усі бігали більше, ніж треба. У цьому іноді була проблема. Що я можу сказати щодо гри. Рахунок – на табло. Але якщо ви спитаєте, чи повністю я задоволений, то я відповім, що ні. ЛНЗ міг забити два м’ячі, хоча, з іншого боку, і ми могли забити п’ять або шість голів. Проте я бачу, що ми на правильному шляху. Відчуваю, що команда повертається до свого, «шахтарського» футболу, який нас прикрашав останні 20 років і прикрашатиме в майбутньому.

Я радію через ті емоції, які вони показали на полі та в роздягальні. Думаю, що за ці три дні я хоча б трохи їм допоміг. Нічого, сьогодні відпочинемо, а завтра дивитимемося «Барселону». Їдемо туди. «Барселона» – це «Барселона». Фаворит. Але я зроблю зі свого боку все, щоб футболісти намагалися грати в наш футбол. Як каже наш президент, «краще програти красиво, ніж виграти некрасиво».

– Матвієнко та Судаков були в запасі. Це ви дали їм відпочити після збірної чи перед «Барселоною»?

– По-перше, Судаков дуже втомився. Я з ним розмовляв. Матвієнко отримав удар в коліно. Я поставив футболістів, які були тут і які працювали. Невертон отримав шанс, Топалов отримав шанс. Я розраховую на всіх футболістів, які є в команді. І я задоволений сьогодні всіма гравцями: атмосферою, самовіддачею. І найважливіше – це здобуті три очки.

– Щодо вашого тренерства. Якщо ви зараз матимете серію перемог, чи є ймовірність, що ви залишитеся тренером і клуб не шукатиме іншого наставника?

– Я вам уже сказав: прийду з рішенням, коли буду готовий. А на сьогодні вважаю, що я зі своїми людьми, які працюють у спортивному секторі, можу привести кращого тренера. Звісно, якщо ми його не приведемо, то, напевно, я залишуся. Тому працюємо над цим.

– Хочеться усе ж уточнити: чи ведуться зараз перемовини з іншими тренерами?

– Так. Ведемо перемовини. Не з України.

– З Європи?

– Так.

– Даріо, чи побачили ви сьогодні в діях команди той самий «шахтарський» футбол, про який ви згадували напередодні?

– Я в дуже багатьох моментах сьогодні бачив «шахтарський» футбол. Вихід з оборони, кожний створений момент, кожен гол, що ми забили, – це не далося нам з неба, а це є якість футболістів і талант, що вони мають.

– Попереду важливий матч Ліги чемпіонів із суперником, якого «Шахтар» перемагав у Барселоні. Які ваші очікування від цього протистояння?

– Ну, послухайте, ми граємо проти «Барселони». «Барселона» – це завжди «Барселона». Хаві – це Хаві. Я вже сказав, що ми їдемо туди грати в «шахтарський» футбол. Зробимо все, щоб футболісти отримали задоволення, щоб уболівальники «Шахтаря» були задоволені самовіддачею та якістю футболу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *